Sport

2015.05.13. 11:35

Új szeleket hoz a Deboti a tavakra

Hejőkeresztúr, Nyékládháza - A Deboti VSE a nyékládházi Gólem- és a hejőkeresztúri tavak szelésébe szállt be.

Hejőkeresztúr, Nyékládháza - A Deboti VSE a nyékládházi Gólem- és a hejőkeresztúri tavak szelésébe szállt be.Deboti VSE néven új vitorlás egyesület kezdte meg működését két Miskolc környéki tavon, a nyékládházi Gólemen (ez a bázis), valamint a hejőkeresztúrin (ez a „kihelyezett tagozat”, a táboroztató hely). Arról, hogy mi volt a tavalyi októberi alapítás körüli motiváció, illetve cél, a sportegyesület elnökségi tagja, Csótai Borbála a következőket mondta:

– Azért döntöttünk egy vitorlás klub létrehozása mellett, hogy új szeleket hozzunk a miskolci régióba, a cél pedig az, hogy a Deboti Vitorlás Sportegyesület az ifjúsági és felnőtt verseny-, és hobbivitorlázás kiemelt bázisává váljon. Ennek jegyében válogattuk ki edzőinket. Oktatóink, szakmai segítőink több évtizedes vitorlástapasztalattal rendelkeznek. Vannak köztük magyar bajnokok, Európa- és világbajnoki résztvevők, például dr. Bödör Gergely, aki kalóz hajóosztályban kétszeres magyar bajnok, Európa-bajnoki 7. helyezett. Ez az új sportközösségünk mindenki számára nyitott, tagjaink közé és táborainkba az ország határain belülről és kívülről egyaránt várunk lelkes fiatalokat, családokat és mindenkit, aki szereti a vizet és a természetet. A vitorlázást minél szélesebb kör számára kívánjuk elérhetővé tenni, ezért tagjaink részére oktatást, hajóbérlést, hajóhasználatot, versenyekre való felkészítést is kínálunk.

Akkreditálás

Csótai Borbála azt is elmondta, hogy vitorlás iskolájukat a Magyar Vitorlás Szövetség idén indult utánpótlás-nevelési programjába akkreditálják.

– A program alapvető része egy áttekinthető és szakmailag magas színvonalon álló, többfokozatú oktatási rendszer, amelynek egyik alapelemét képezik majd a Magyar Vitorlás Szövetség által elismert vitorlás iskolák – mondta az elnökségi tag. – Egyre bővülő hajóparkunk részben ehhez, részben a tagság igényeihez igazodik, rendelkezünk mind egyéni, mind csapatsport űzéséhez alkalmas optimist, sikló, 470-es és kalóz hajókkal. Céljaink közé tartozik a tehetségek felkarolása, és a későbbiek során a versenyzési és edzési lehetőség elérhetővé tétele számukra a Balatonon is.

Az új vitorlás egyesület szervez csapatépítő, kikapcsoló programként tematikus napot, a gyermekek számára pedig nyári táborokat.

– Táborainkban a gyerekek korosztályuknak és képességeiknek megfelelő oktatásban részesülnek, megtanulják a vitorlázás alapjait, megismerik a sportolói létet és nem mellesleg barátokat szerezhetnek – mondta Csótai Borbála. – Egyhetes turnusokban lehet elsajátítani, jártasságot szerezni a vitorlázásban, az időpontokról az egyesületünk honlapján, a www.deboti.iwk.hu oldalon találnak információt az érdeklődők.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!