Sport

2015.05.19. 10:10

Remek kezdet Molnártól

Tiszaújváros - Egy arany- és egy ezüst­érmet hozott a TVSE kajakosa a portugáliai Világkupáról.

Tiszaújváros - Egy arany- és egy ezüst­érmet hozott a TVSE kajakosa a portugáliai Világkupáról.

A magyar kajak-kenu válogatott a hét végén Montemor-o-Velhóban szerepelt VK-viadalon, amelyen a csapat tagja volt Molnár Péter, a Tiszaújvárosi VSE sportolója is. A borsodi klub versenyzője K-2 200 méteren aranyérmet nyert párjával, Tótka Sándorral (Újpesti TE), míg négyesben Tótkával, Balaska Márkkal, illetve Dudás Miklóssal ezüstérmet szerzett.

– Hétfőn hajnalban érkeztem haza, körülbelül öt órakor kerültem ágyba – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Molnár Péter. – Kicsit fáradt voltam, mert nagyon hosszú volt a vasárnap, de a pozitív élmények miatt régen aludtam ilyen jól, ilyen nyugodtan. Portugáliában, magukon a versenyeken minden a legnagyobb rendben volt…

Általában jobban megy

A TVSE kiválósága ezt követően részletesen is beszámolt a párosról.

– Jó érzésekkel és jó állapotban indultunk ki erre a VK-ra. A névsort megnéztük, s ez alapján tudtuk, hogy nem ez lesz a legerősebb mezőny, amelyben leszünk, de azért ott volt a tavalyi, moszkvai vb-bronzérmes francia egység és az akkori döntős spanyol páros. Olimpiai távon sosem lehet azt mondani, hogy „könnyű”, hiszen mindenki szeretné kihozni magából a legtöbbet. Már az előfutam remekül sikerült az időjárás ellenére, hiszen nagy volt az oldalszél, ami azért nehezítette a dolgot. A legjobb idővel kerültünk a döntőbe, s előtte eljátszottunk azzal a gondolattal Sanyival, hogy ha már itt vagyunk, akkor minimum cél a dobogó. Nekünk általában jobban megy a fináléban, ezúttal is így történt, nem szeretném túldicsérni magunkat, de tökéletes pályát mentünk, ez az időeredményen, a 31.168-an is látszik.

A négyesről az alábbiakat mondta Molnár Péter.

– A hivatalos nevezési határ­idő után tudtuk meg, hogy rendeznek ilyen számot is Portugáliában, mi jeleztük, hogy amennyiben van, lesz rá mód, és a szakvezetés el tudja intézni, akkor mi élnénk az indulás lehetőségével. Szerencsére az erőfeszítéseket siker koronázta, és be tudták nevezni az egységünket. Még sosem ültünk így, együtt egy négyesben, Balaska Márk és Tótka Sanyi utoljára kölyökkorában ment négyest… Ennek ellenére komolyan vettük, annyira, hogy összejött a második hely. Párosban ellenfelek vagyunk, riválisok, ugyanakkor profik, s ennél a döntésnél is azt néztük, hogy az jó legyen az országnak és magának a szövetségnek is.

Ugyanaz az elv

A továbbiakról, a folytatásról is megkérdeztük a tiszaújvárosiak kajakosát, hozzátéve azt is: mintha korábban úgy lett volna, hogy a múlt hét végén válogatózni fog…

– Minden szakágnak, minden versenytávnak más időpontban tartják a válogatót, most csak a fiúknak rendezték meg K-2 1000 méteren, ezért mi indulhattunk a VK-n. Nekünk, 200 méteren három hét múlva lesz az első válogató Szegeden, aztán majd júliusban a második. Az elv ugyanaz, mint eddig: aki megnyeri mind a kettőt, az indulhat a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, amennyiben a két viadal után egy-egy az állás, akkor szétlövés fog határozni, ám mi bízunk abban, hogy erre nem fog sor kerülni… Sanyival a tavaly őszi, szövetség által szervezett sevillai edzőtábor óta készülünk együtt, tudjuk, mit akarunk, mi a cél, ezért csinálunk mindent a vízen és a szárazföldön edzőnkkel, Hűvös Viktorral. Nem tekintünk nagyon messzire, első lépésben azt szeretnénk elérni, hogy ott legyünk majd Olaszországban.

Világkupa, Portugália

K-2 200 m: 1. Tótka Sándor, Molnár Péter (Magyarország) 31.168 mp, 2. Sébastien Jouve, Maxime Beaumont (Franciaország) 31.308 mp, 3. Carlos Arévalo, Cristian Toro (Spanyolország) 31.648 mp.

K-4 200 m: 1. Spanyolország (Carlos Arévalo, Cristian Toro, Carlos Garrote, Jesús Soler) 29.448 mp, 2. Magyarország (Balaska Márk, Molnár Péter, Tótka Sándor, Dudás Miklós) 29.800 mp, 3. Argentína (Ezequiel Giacomo, Omar Andrés, Miguel Correa, Rubén Voisard) 29.812 mp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!