Sport

2015.05.30. 16:26

Ózdi KC: Fekete még mindig elnyűhetetlen

Ózd - Az Ózdi KC színeiben, 44 évesen szerzett gólkirályi címet az NB I/B-s kézilabda bajnokságban Fekete László.

Ózd - Az Ózdi KC színeiben, 44 évesen szerzett gólkirályi címet az NB I/B-s kézilabda bajnokságban Fekete László.Az elmúlt szűk egy évtizedben a mezőkövesdi, majd az ózdi kézilabda szurkolók szívébe is belopta magát Fekete László. Az örökifjú átlövő még most is olyan teljesítményre képes, ami tapsra ragadtatja a lelátón ülő közönséget. Pályafutása során több egyesületben is megfordult: kézilabdázott Újkígyóson, Békéscsabán, Pécsett, Szegeden, Tiszavasváriban, Nyíregyházán, Kiskőrösön, majd Cipruson és Spanyolországban kipróbálta a légiós életet is. Ezután igazolt Mezőkövesdre, ahol az NB I-es csapat sikereiben elévülhetetlen érdemeket szerzett.

- Ekkor már 36 éves voltam, mégis úgy gondolta a kövesdi vezetés, hogy az MKC egyik vezére lehetek – tekintett vissza Fekete László. – Ez így is történt, szerencsére sokat hozzá tudtam tenni a csapat eredményeihez. Az NB I-ben is többször ostromoltam a góllövőlista elejét, ám mindig a közösség sikerét tekintettem elsődlegesnek, az egyéni célok csak ezután következtek. A Mezőkövesden töltött hét és fél esztendőből öt és felet az NB I-ben töltöttem, közel, majd túl a negyvenen erre a teljesítményre természetesen büszke vagyok.

Ózdon is vezér lett

A kövesdi évek után sem hagyta el Borsodot Fekete László, hiszen a rutinos átlövőre az Ózdi KC vetette ki a hálóját. Ennek most már másfél esztendeje. Fekete tavaly a bajnokság második felében házi gólkirályi címig jutott, a most véget ért szezonban pedig a keleti csoport legjobbja lett. 26 mérkőzésen 182 találatot szerzett, amivel az NB I/B gólkirályi címét szerezte meg.

- Remek közösség alakult ki Ózdon, ahol nagyszerűen érzem magam – folytatta a másod osztály legjobb gólszerzője. – Jó érzés, hogy 44 esztendősen még mindig meghatározó szerepet szánnak nekem, amin nagyon sokan csodálkoznak. Szerintem ezt a genetikai adottságot, és persze az alázat teszi lehetővé, ami elengedhetetlen a minőségi sportoláshoz. Egyelőre még nem gondolkodom a visszavonuláson, fizikálisan jó állapotban vagyok, amíg fejben is mennek a dolgok, addig szeretnék a pályán maradni.

Átadja a tapasztalatot

Fekete Lászlót az edzői pálya is foglalkoztatja, tehát elképzelhető, hogy az aktív pályafutása végén sem szakad el a kézilabdától. A mögöttünk hagyott hónapokban az Ózdi KC junior együttesét irányította az NB I/B-ben.

- Ügyesek, tehetségek az ózdi fiatalok, de még többet kellene velük foglalkozni, hogy kiforrott játékosok váljanak belőlük – tette hozzá Fekete László. – Bennem az évtizedek alatt nagyon sok tapasztalat gyűlt össze, amit kész vagyok nekik átadni. Bízom benne, hogy a jövőben erre is lesz lehetőségem, mint ahogyan a pályán is bizonyíthatom, hogy a tapasztalt játékos, nem öreg játékos.

- Teremy Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!