Sport

2015.05.20. 09:40

Mezőkövesd Zsóry FC: Lucsánszky lemondott

Mezőkövesd - Bedobta a törülközőt a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Mezőkövesd - Bedobta a törülközőt a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzője.Elődje, mint ismeretes, Tóth László a 20. forduló után, a Szolnoki MÁV FC-től hazai környezetben elszenvedett 3-2-es vereséget követően vált meg posztjától, de a klubnál maradt, szakmai igazgató lett. Ezután lépett a színre Lucsánszky Tamás, akinek nem sikerült a gárdát felráznia, így a matyóvárosiak már a tavaszi idény elején-közepén elveszítették reményüket arra, hogy megszerezzék a feljutást jelentő első, vagy második helyet. A tréner már szombaton késő este, a Siófoktól elszenvedett vereség után – a mintegy hatvan perces beszélgetésüket követően – közölte lemondási szándékát Tállai András klubelnökkel, ennek ellenére a hétfői edzést még levezényelte, a keddit viszont már megbízottként Varga Attila dirigálta.

– Egy szakvezető munkáját csak és kizárólag az eredményesség minősíti – kezdte Lucsánszky Tamás, majd így folytatta: – Eredményeink pedig, ezen nincs mit szépíteni, katasztrofálisak, így nekem kötelességem volt bejelenteni távozásomat. Ez nálam mindig elvi kérdés volt és az is marad. A felkérést nagy megtiszteltetésnek tartottam, és amikor elvállaltam a munkát, nagy ambícióval tettem és különösképpen azért, mert a feladat nehézsége és a kihívás motivált. Ebből a kapcsolatból azonban nem lett házasság. A vezetőkkel értékeltük a hét végi mérkőzést és utána számomra egyértelmű volt, hogy a közös időszak megítélése csakis az azonnali eredményesség alapján lehetséges. Így számomra sikeres jövőképpel a klub nem kecsegtet, ellentétben a nyíregyházi időszakommal. Az értékrendem kapcsán viszont egyértelmű, hogy a célkitűzést nem sikerült elérnem a csapattal, ennek a felelősségét pedig csak az azonnali lemondással lehet és kell vállalnom. A továbbiakban is nagy tisztelettel gondolok erre a városra és sok sikert kívánok a Mezőkövesdnek. Sajnálom, hogy az elvártakhoz mérten nem tudtam segíteni.

Marasztalták

Lucsánszky Tamás lemondását hétfőn írták alá.

– A szakvezető kérésére közös megegyezéssel bontottunk szerződést – vette át a szót Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója, majd így folytatta: – Egyébként marasztaltuk, kértük, hogy az utolsó két meccsre maradjon, de azt mondta: úgy érzi, nem tud segíteni, ezért inkább feláll. Ezután bíztuk meg Varga Attilát az utolsó két meccsre. A jövőről még nem tudok nyilatkozni, keressük a megoldást.

Varga Attila Soroksárról érkezett másodedzőnek Mezőkövesdre. A 45 éves tréner játékosként 117 NB I-es találkozón szerepelt az Újpest és a Csepel színeiben.

– Váratlanul ért a felkérés – közölte. – Mindent megteszek annak érdekében, hogy megfelelően motiváljam a fiúkat a hátralévő két meccsre.

Nyolc találkozón csak 11 pontot szereztek

Lucsánszky Tamás mezőkövesdi mérlege:1. mérkőzés (21 forduló): Szigetszentmiklósi TE – Mezőkövesd Zsóry FC 1-12. mérkőzés (22. forduló): Mezőkövesd Zsóry FC – Szeged 2011 2-0

3. mérkőzés (23. forduló): Soroksár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

4. mérkőzés (24. forduló): Mezőkövesd Zsóry FC – Ceglédi VSE 4-1

5. mérkőzés (25. forduló): Zalaegerszegi TE – Mezőkövesd Zsóry FC 4-0

6. mérkőzés (26. forduló): Mezőkövesd Zsóry FC – Csákvár 1-0

7. mérkőzés (27. forduló): Soproni VSE – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0

8. mérkőzés (28. forduló): Mezőkövesd Zsóry FC – FGSZ Siófok 1-2


A megszerezhető 24 pontból 11 jutott a kövesdieknek Lucsánszky Tamással, aki így (játékosaival együtt) 46 százalékos teljesítményt ért el. A csapat a nyolc meccsen 10-10-es gólkülönbséget produkált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!