Sport

2015.05.29. 10:24

Kontinentális Kupa - Rendezők lennének a Macik

Miskolc - A júniusi sorsoláson dől el, hogy kivel, mikor és hol játszanak a Jegesmedvék a Kontinentális Kupában.

Miskolc - A júniusi sorsoláson dől el, hogy kivel, mikor és hol játszanak a Jegesmedvék a Kontinentális Kupában.Egyelőre nincs szerződtetett vezetőedzője és hokisa a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának, amely az előző szezonban minden sorozatot (Mol Liga, magyar bajnokság, Magyar Kupa) megnyert. Az évad befejezése óta eltelt két hónap, amely alatt többször is megkerestük a klub vezetőit, illetve a tavalyi trénert, Majoross Gergelyt, ám csak különböző időpontokat kaptunk arra vonatkozóan, hogy mikorra kell eldőlnie annak: folytatja-e a munkát a Népkertben a szakvezető, esetleg külföldön dolgozik tovább, vagy éppen Budapesten, a MAC-nál. Nemrég az hangzott el – és írtuk meg –, hogy május végén mindenképpen pontot tesznek az ügy végére a felek, ezért csütörtökön megkerestük Egri Gergely csapatmenedzsert.

Tervezett tesztek

– Még mindig nem dőlt el ez a kérdés, nyilván vannak elképzeléseink arra az esetre is, ha nem folyatódik az együttműködés Majoross Gergővel. A szurkolókat viszont megnyugtatnám: legalább olyan jó edzőnk lesz, mint amilyen korábban volt… A csapatot különben folyamatosan építjük, tárgyalunk, de a játékosok nagy része kivár, kíváncsi arra, hogy mi lesz, bejönnek-e új klubok a ligába. Azok a hokisok, akik az előző bajnokságban nálunk voltak, egyénileg készülnek jelenleg. Tervezünk teszteket, hasonlóan a tavalyi évadhoz, azt, hogy mikor kezdődik pontosan a közös felkészülés, nyilván befolyásolja az, hogy mikor indul a 2015/2016-os Mol Liga. A sajtóban megjelent, hogy egyik légiósunk, Jesse Dudas Finnországban szerepelt próbajátékon, ez így igaz, de az nem felel meg a valóságnak, hogy már Turkuba is igazolt volna. Jesse is ott tart pillanatnyilag, hogy keresi a maga számára legmegfelelőbb megoldást.

Amint az ismert, a miskolci sárga-feketék azzal, hogy megnyerték a honi bajnokságot, jogot szereztek arra, hogy Magyarországot képviseljék a nemzetközi szövetség, az IIHF által szervezett sorozatban, a Kontinentális Kupában. Az esemény csoportbeosztását, illetve azt, hogy hol kerül sor a különböző fordulókra, a június 20-án Budapesten sorra kerülő egyeztetésen döntik el az IIHF képviselői.

Egyszer már voltak

A KK minden esztendőben, szeptember végén kezdődik az első selejtező körrel, majd folytatódik október közepén a másodikkal (a magyar bajnok ekkor szokott bekapcsolódni, tavaly a Dab.Docler Brassóban lépett jégre), míg a harmadik fordulót november végén bonyolítják le (ekkor már csak nyolc csapat küzd, két csoportban), a Final Fourt, a négyes döntőt pedig a következő esztendő januárjában.

– Jeleztük az IIHF és a magyar szövetség irányába is, hogy mi szívesen lennénk rendezők, bármelyik fordulóban – tette hozzá Egri Gergely. – Azt gondoljuk: egy színvonalas rendezvény lenne, jó csapatokkal.

A Macik egy alkalommal már közel álltak ahhoz, hogy házigazdák legyenek a második körben, ám három éve végül a finnországi Vaasa lett a befutó (ahol a Jegesmedvék a negyedikek lettek a kazah Beibarys Atyrau, a hazaiak, illetve a lett Liepajas Metalurgs mögött).

Mol Liga: felfüggesztett folyamat

Szintén csütörtökön – csak már délután – került sor a Mol Liga ülésre, amely után az alábbi közlemény látott napvilágot: „A MOL Liga 2015. május 28-i ülése tárgyalt a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 MOL Liga-jelentkezéséről. Az ülésen az MJSZ szakmai alelnöke ismertette az MJSZ elnökségének 2015. május 27-i határozatát, amely szerint az MJSZ elnöksége határozott a két új MOL Liga-jelentkező felvételéről. A MOL Liga tagjai kérik az MJSZ elnökségét, hogy értelmezze a döntés jogszerűségét az MJSZ és a MOL Liga alapszabályainak figyelembevételével. A MOL Liga a jogi állásfoglalás elkészültéig a tagfelvételi folyamatot felfüggeszti. A kialakult helyzetre való tekintettel a MOL Liga elnöksége azonnali hatállyal lemondott tisztségéről és a tisztújításig ügyvezetőként látja el feladatát.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!