Sport

2015.05.08. 19:41

DVTK: Vitelki nem lesz másodhegedűs

Miskolc - A mostani megbízott vezetőedző a következő szezonban biztosan nem lesz az edzői stáb tagja.

Miskolc - A mostani megbízott vezetőedző a következő szezonban biztosan nem lesz az edzői stáb tagja.

A labdarúgó NB I 27. fordulójában, szombaton 14.00-tól a Dunaújváros-PASE vendége lesz a Diósgyőri VTK csapata. A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk portálunkon (dvtk.boon.hu). A két gárda egyaránt ,,nagy sikert” ért el az előző fordulóban, a Diósgyőr nyolc fordulón át tartott nyeretlenségi sorozatát szakította meg a kiesés elkerülésért küzdő Pápa ellen, Diósgyőrben, a 90. percben szerzett győztes góllal 2-1-re nyerve, a hetek óta az utolsó helyen tanyázott dunaújvárosi gárda pedig idegenben ütötte ki a kiesés elkerülése elleni harcban nagy riválisának számító Szombathelyi Haladást, 4-1-re, és ezzel elkerült nem csak a sereghajtó, hanem kieső helyről is.

– A minimális célt elértük a mérkőzésen, az a fajta akarás mentalitás, ami jellemezte a csapatot, teljesen megérdemelt 3 pontot eredményezett – mondta Vitelki Zoltán, a DVTK megbízott vezetőedzője a múlt hét végi eseményeket felidézve, majd így folytatta: – Bízom benne, hogy mindez folytatódik majd, mert pozitívak a benyomások. Próbáltunk úgy felkészülni a héten, hogy előbbre lépjük játékban is. Foglalkozunk az ellenféllel is, de nem visszük túlzásba, viszont nem becsülünk le senki, de mindenki ellen győzni szeretnénk. A személyes célom nem változott, 15 pontot szeretnék szerezni ebben az öt meccses időszakban, amire megbízást kaptam.


[poll id="923"]


A játékosok motivációjáról szólva a szakvezető így nyilatkozott Vitelki Zoltán:

– Nyílt titkok, hogy nyártól új edző lesz, de profi játékosok vannak a klubnál, és aki profi mentalitású az tudja, hogy nem engedheti meg a gyenge teljesítmény. Erre alapozok, és megvannak az eszközeim is. Meg kell próbálni a maximumot hozni, és lehet hiba a játékban, de hogy valaki ne motiváltan lépjen pályára, az nem megengedhető.

Ezen a héten is téma volt Diósgyőrben, hogy a jövő héten akár meglehet az új szakvezető, aki a következő szezontól irányítja szakvezetőként a piros-fehéreket. Kíváncsiak voltunk arra, hogy Vitelki Zoltán, ha felkérné őt leendő vezetőedző, szívesen maradna-e a felnőtt csapat szakmai stábjának a tagja, hiszen Sivic Tomislav érkezése előtt is edzőként dolgozott a felnőtteknél.

– Mást most a hozzáállásom, mint amikor először felkértek pályaedzőnek – hangzott a válasz. – Nem tudom ki lesz a vezetőedző, de a személyétől függetlenül én csapatot szeretnék vezetni, meccselni szeretnék. Hogy ez hol adatik meg, az a jövő zenéje. Mondom: ez más helyzet, mint az első. Az új volt, amikor Benczés Mikivel dolgoztam együtt, azóta viszont eltelt pár év. A mostani gondolatom az edzőségről az, hogy saját csapat kell, hogy ez egy NB III-as, NB II-es, vagy ha lenne pro licencem és NB I-es lenne, nem ez a lényeg, hanem, hogy hosszú távon vezetőedző szeretnék lenni. Olyan elképzelésekkel felkészíteni egy csapatot, amit én gondolok erről a játékról.

További részletek az Észak-Magyarország szombati számában.

ÉM-BCS


A DVTK várható kezdőcsapata:

Antal – Okuka, Szalai V., Németh M., Eperjesi – Krstic – Marjanovic, Bognár, Gosztonyi – Bacsa, Griffitsh.


A Dunaújvárostól 1 pontot levontak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!