Sport

2015.04.01. 10:13

Vegyész RC: Növelni kell a fordulatszámot

Kazincbarcika - Egyenlítésre készül a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a bajnoki elődöntőben.

Kazincbarcika - Egyenlítésre készül a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a bajnoki elődöntőben.A sárga-kékek a bajnoki elődöntő második találkozóján szerdán 17 óra 30 perctől a Gorter Kecskeméti RC gárdáját látják vendégül. A két alakulat közötti első meccsen a Bács-Kiskun megyei együttes 3:1-re diadalmaskodott – az eredmény azonban fordított is lehetett volna.

A végjátékban

– Valamennyi szett szoros csatát hozott – tekintett vissza a múlt szombati eseményekre Dudás András, a sárga-kékek vezetőedzője. – Nagyon akartunk, jól is játszottunk, de a végjátékokban rendre a hazaiak voltak picivel jobbak. A mérkőzést megnézte néhány edzőkollégám – olyanok, akik jelenleg nincsenek csapat körül –, s tőlük csak elismerést kaptam és kaptak a fiúk is. Győzelmi esély ide, elszalasztott lehetőség oda, láttam a szeplőinket a tükörben, tisztában vagyok azzal, miért veszítettünk. Hajszállal jobbak voltak a kecskeméti egyéni teljesítmények, nálunk pedig a legrosszabbkor becsúszott néhány fogadási hiba, ha ezek nincsenek… Persze tisztában vagyok vele, hogy a sportban egyetlen mondat sem kezdődik ha-val.

A VRC-nél azonban vallják, hogy saját kárán tanul az okos, ennek jegyében ültek a képernyő elé és nézték meg a meccs felvételét, melyből fontos következtetéseket vontak le.

– A Gorter gárdája némileg meglepett minket azzal, hogy hátulról is támadott – folytatta Dudás András. – Ebben az esetben pedig több embernek több helyre kell figyelnie és ezzel máris nőtt a hibázás lehetősége. Ezen a szinten már nehéz újat elővenni a tarsolyból, csak azt kell a létező legmagasabb szinten előadni, amit tudunk, viszont adott esetben még ez is kevés lehet. Mert nem csak mi növelhetjük a fordulatszámot, nem csak mi javíthatunk, riválisunk produkciója szintén magasabb szintre juthat és máris adott az azonos szint. Majdnem olyan ez, mint a fegyverkezési spirál: az a „hadsereg” kerekedik majd felül, amelyik hibátlanul hozza az erősségeit és minimalizálja gyenge pontjait, játékából pedig kiiktatja a hullámvölgyeket. Nagyon remélem, hogy most felénk billen a mérleg nyelve és 1-1-re alakítjuk a párharcot.

Mindenkit várnak

A szakvezető ezután saját maguknak csinált reklámot azzal, hogy kijelentette:

– Aki jó meccset, magával ragadó küzdelmet és színvonalas csatát akar látni, látogasson el a csarnokunkba – hívta fel a figyelmet a szerdai rangadóra Dudás András vezetőedző. – Mindenkire szükség van, cserébe „csak” hangerőt kérünk.

A Vegyész RC-Kazincbarcika keretének valamennyi tagja mestere rendelkezésére áll, sérültjük, betegük nincs, és munkahelyi elfoglaltság sem hátráltatja a játékosokat.

A másik ágon

A férfi röplabda NB I másik elődöntőjében, a FINO Kaposvár SE vezet 1-0-ra a Dág KSE ellen, köszönhetően annak, hogy a két csapat múlt szombati, somogyi összecsapásán a házigazdák 3:0-ra nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!