Sport

2015.04.01. 22:19

Vegyész RC: Fáradtság a második után

Kazincbarcika - A bajnoki elődöntő második felvonását szerdán vívta a kazincbarcikai férfi röplabda csapat.

Kazincbarcika - A bajnoki elődöntő második felvonását szerdán vívta a kazincbarcikai férfi röplabda csapat.A fináléért zajló párharc első, kecskeméti felvonását a KRC nyerte 3:1-re, így nagy jelentőséggel bírt ez a meccs az egyik fél három sikeréig tartó csatában. Kárpáti László, a Vegyész RC elnöke visszafogott, óvatos volt a kezdés előtt kevéssel: ,,Jó lenne nyerni..." - fogalmazta meg röviden. A feszültséget jelezte, hogy mindkét fél korán rontott nyitást, viszont a dinamika itt is, ott is meg volt, az első technikai pihenőnél a házigazda vezetett (8-6). Nagy mezőnymunkát végzett a Vegyész és a Kecskemét is, blokkokkal, teljesen egál volt a meccs (9-9). 11-12-nél a volt barcikai, Árva érkezett messziről, persze nem tudta fogni a löketet a VRCK, de Csizmadia centerezésénél ugyanez volt a helyzet. Dávid egyes sáncára Kovács II. Z. válaszolt, aki eztán őrületes ászt nyitott (15-15). A második kispihenőről visszaérkezve Bokorék hármas blokkja ment élményszámba, Szabó M. ugyanezt egyedül tette meg. 20-18-nál időzött a Kecskemét, aztán 22-19-nél is, 23-21-nél pedig Dudás András. A ,,Kovácsok csatája" után már nem volt menekvés a vendég gárdának, miután Bokor bombája foghatatlan volt számukra.

A második játszmát jól nyitotta a VRCK, Blázsovics és Csizmadia kiválóan olvasta a kecskeméti akciót, betakarásuk pontot jelentett. Ilyen éles mérkőzésen egy-egy olyan helyzet is adódik, amikor nem egyértelmű, hogy kinek jár az egység, a meccs ezen részében a bíráknak volt ez ügyben megbeszélni valójuk (4-4). Árvát kiismerték az egykori társak, tudták, mit üt, naná, hogy nem lehetett eredményes a látogatók játékosa. Blázsovics poénja érte a 8-7-et, nagyon koncentrált volt a hazai alakulat (10-7), de a KRC is figyelt, iszonyú küzdelem zajlott mindegy egyes pontért (11-11). Bokor keresztütését követően ült a játékszer a vendégek térfelén (14-12), nem sokkal ezután Kovács II. Z. egy kézzel is mentett, ám az öröm a látogatóké lett a labdamenet végén (15-15). Szebb megoldások és rossz döntések egyaránt előfordultak, de ez velejárója egy magas színvonalú összecsapásnak (18-16, 18-20). 18-20-hoz érve a hazai tréner avatkozott közbe, nyugtatólag Szabó M. nyitása hatott (21-21), melyet KRC-időkérés követett, aztán hamarjában ismét (23-22). Látogató sánc után lett 23-24, persze hogy nyomott gombot a barcikai szakvezető, visszaérkezve Bokor out-ot ,,vágott", így egálra alakult az állás.

Kellett a szünet

A harmadik szett elején egy remekbe szabott hazai sánc volt az első szép momentum (3-2), de a látogató sem ment a szomszédba azért, hogy valami hasonlót felmutasson (5-5). Ezt követően kihasználta a VRCK a Kecskemét megingásait (8-5), de Árva egyenlőre hozta az övéit (8-8). A barcikaiak játékában is jött egy kis megingás (11-13), viszont Kovács II. Z. megmutatta, hogyan kell kivitelezni egy ejtést. A második technika pihenőnél 13-16-ra vezetett a vendég, kapaszkodott a Barcika, 15-17-nél Nedeljkovics edző mutatta röpiseinek a tennivalókat. Öt egységgel megugrott az ekkor diktáló KRC (15-20), kellett a szünet a vendéglátónak. Támadásban azonban nem rontottak Dorcsákék, így hozták ezen menetet.

A negyedik játszma 2-6-tal vette kezdetét, kicsit tanácstalannak, fáradtnak és hitehagyottnak tűnt a hazai alakulat, érezte ezt Dudás András is, és korán időt kért. Variált a borsodiak vezetőedzője, hátha még lehet valamit kihozni (10-5), de kezdtek fogyni az alkalmak, bejöttek hibák is, illetve erős volt az alföldi kontroll is (6-14). 9-16-nál már valami elsöprő végjátékra lett volna szükség a Vegyésztől ahhoz, hogy legyen ötödik szett, ez elmaradt, a vendégek pedig elmasíroztak az újabb részsikerig, és ezzel együtt a találkozó megnyeréséig. Mindez azt jelenti, hogy az alföldi együttesnek már csak egy felvonást kell hoznia a fináléhoz. A következő meccset szombaton Kecskeméten rendezik.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika - Gorter Kecskeméti RC

1:3 (22, -23, -19, -14)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Vegyész RC: Toronyai, Szabó M., Csizmadia, Bokor, Blázsovics, Kovács II. Z. Csere: Szántai (liberó), Dudás (liberó), Gulyás, Csányi, Surányi, Balázs. Edző: Dudás András.

Kecskemét: Tóth A., Kovács I. Z., Dávid, Farkas, Dorcsák, Árva. Csere: Pápai (liberó), Gebhardt, Török, Gacs, Erki. Edző: Szasa Nedeljkovics.

Dudás András: - A profi edzésekkel készülő Kecskemét fizikálisan jobb volt, és ezáltal szellemileg is jobban bírta a mérkőzést. A meccs elején még partiban tudtunk lenni, de utána már nem volt elég energiánk, ezért fölénk tudtak nőni.

Szasa Nedeljkovics: - Pontosan ezt vártam, tudtuk, hogy keményen fog indulni a Vegyész, hazai pályán főleg, hiszen nincs mit veszíteniük. Kibírtuk a nyomást az első két játszmában, és a harmadik, illetve a negyedik szettben már könnyebben játszottunk.


Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 2-0, a Gorter Kecskeméti RC javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!