Sport

2015.04.24. 14:26

Miskolc Steelers: Két amerikai csinál-e nyarat?

Felsőzsolca, Miskolc - Vagyis mire lesz elég a megduplázott idegenlégiós-igazolás a Miskolc Steelersnek a HFL-ben, talán legerősebb idei ellenfelével szemben?

Felsőzsolca, Miskolc - Vagyis mire lesz elég a megduplázott idegenlégiós-igazolás a Miskolc Steelersnek a HFL-ben, talán legerősebb idei ellenfelével szemben?A Bratislava Monarchs érkezik szombaton délután a borsodi amerikaifutball elsőszámú reprezentánsához: a szlovák élcsapat a kiemelt magyar bajnokságban az Acélcsapat második vendége. Az első, a tavalyi HFL-bajnok Budapest Cowbells nagy falatnak bizonyult az ezüst-piros színű újoncok számára az április eleji nyitófordulóban: 42-21-es tisztes vereségre futotta a pestiekkel szemben. Az újabb rivális sem gyengébb, hiszen egyrészt európai hírű klubról van szó (amely idén első ízben nyert befogadást a magyarországi küzdelemsorozatba), másrészt ahogy a „Kolomposok” eddig a miskolci győzelem mellett egy sima másik sikert is maguk mögött tudhatnak (48-23), úgy a pozsonyiak is 59-0-lal és 46-7-tel tudták le eddigi két fellépésüket.

A miskolciak azonban igyekeznek jobban megnehezíteni a szomszédok dolgát, mint az sikerült az újpestieknek és a nyíregyháziaknak. Sőt, az április 25-én, szombaton délután háromnegyed 3-ra Felsőzsolcára, a megyeszékhelyhez közeli sporttelepre invitált helyi focibarátokat szeretné végre győzelemmel megörvendeztetni Száraz Zsolt legénysége. Ebben sokat segíthet a három hete érkezett amerikai elkapó, Troy Rice mellé a héten leigazolt másik amerikai játékos, Dion Mario Williams, akit sikerült is rohammunkával pár nap alatt pályára lépésre „alkalmassá” tenni (adminisztratív értelemben). Ha hasonló mértékben tud hozzájárulni a Cassovia Steelersszel közös csapatot alkotó Acélosok támadó, illetve védőjátékához, mint honfitársa tette három hete, akkor sokat emelhet a hazaiak esélyein. A gárda szlovák tagjai pedig alighanem különösképp odateszik most magukat a fővárosi „nagy testvér” ellen...

Miskolc Steelers - Bratislava Monarchs, HFL-mérkőzés, 2015. április 25., szombat, 14.45, Felsőzsolcai sporttelep (Bólyai u.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!