Sport

2015.04.16. 13:41

Kilencedik lett Tbilisziben Nagy Nikoletta

Szerdán délután lépett dobogóra az ózdiak versenyzője a súlyemelő Európa-bajnokságon.

Szerdán délután lépett dobogóra az ózdiak versenyzője a súlyemelő Európa-bajnokságon.Grúziában zajlik a 2015-ös súlyemelő Európa-bajnokság, szerdán bemutatkozott a kontinensviadalon megyénk reprezentánsa, Nagy Nikoletta is. Az Ózdi SFC tárcsása a hölgyek 63 kilogrammos súlycsoportjában versenyzett, mégpedig a B-csoportban. Az előzményekhez tartozik, hogy Nagy eredetileg az A-csoportban, a legjobbak között emelt volna, ám mivel a kiutazás előtt sérüléssel bajlódott, le kellett venni a nevezési súlyból, így viszont „lekerült” a B-sek közé. Ebben a csoportban heten vetélkedtek egymással, az ózdiak erőssége szakításban előbb megcsinálta a 75 és a 80 kilót is ám harmadikra nem bírt a 82 kilo­grammal. Lökésben jó volt a 95 kilo­gramm, rossz a 100 kilogramm, amely a következő, utolsó nekifutásra megfelelő volt, így az 1983-as születésű borsodi súlyemelő 180 kilós összetett eredménnyel zárta a küzdelmeket, a második helyen, a svéd Patricia Strenius (193 kg) mögött. Ezt követően Nagyék már csak izgulhattak, hogy mi történik az A-csoportban, amelyben csak nyolcan feszültek egymásnak, illetve a súlyoknak.

Ukrán siker

A legjobbak között az ukrán Julija Kalina lett a kontinenselső 238 kilós összetett eredménnyel, és miután az orosz Nagyezsda Lomova szakításban kiesett, ez azt jelentette, hogy Nagy Nikoletta – adott helyzetét figyelembe véve – az elfogadható kilencedik helyen zárta az Európa-bajnokságot.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!