Sport

2015.04.20. 11:59

DVTK vs. Videoton - Az éllovas nyert a középcsapat ellen

Miskolc - Idei hetedik bajnokiján sem tudott nyerni a DVTK, most a listavezetőtől kapott ki hazai pályán.

Miskolc - Idei hetedik bajnokiján sem tudott nyerni a DVTK, most a listavezetőtől kapott ki hazai pályán.A labdarúgó NB I 24. fordulójában, vasárnap kora délután a DVTK a lis­tavezető Videoton FC-t fogadta. Ha ezt a meccset másfél hónappal korábban rendezik, amikor a diósgyőriek még dobogós helyen álltak az akkor is első fehérvári gárda mögött, valószínűleg telt ház előtt vonultak volna ki a csapatok a kezdésre. Így viszont, hogy a piros-fehérek tavasszal a hat bajnokijukon még nem tudtak nyerni, szégyenletesen kevés drukker foglalt helyet a lelátón. Az ultra szektor ezúttal is üres volt, de a Napos oldali lelátón a bérletes helyek egy részét sem foglalták el a szurkolók. Hogy ki miért maradt otthon, nem tudni, de „ellenren­dezvény” nem volt a városban, a boltok ugye zárva vannak vasárnaponként, és az időjárás sem volt olyan szép, hogy többórás szabadtéri, kiskerti eseményeket lehetett volna tartani. A távol­maradás, a többezres szurkolói mínusz valószínűleg a csapat mérsékelt szereplésének szól. És bár a DVTK hivatalos tájékoztatása szerint 2575 nézője volt a Videoton elleni összecsapásnak, de az eddig hitelesnek tűnő jelentésekkel ellentétben, most mintha hiba csúszott volna a szá­mításba, mert jóval kevesebben voltak, mint a legutóbbi, Paks elleni bajnokin, amikor 2673 néző került megállapításra.

Jobb minőség

Azon kitartó DVTK-drukkereket, akik a mérkőzés helyszíni szemlézése mellett döntöttek, aligha érte váratlanul, hogy a meccs elejétől kezdve a Videoton mutatott jobb minőséget. A vendégek többet támadtak, többet volt náluk a labda, labdabiztosabbak voltak, jóval több helyzetet alakítottak ki, a középpályán a hazaiak fölé nőttek, a védelmük határozottabb volt, csak a kapusposzton volt egyenlő a diósgyőri csapat a listavezetővel. Illetve az eredmény tekintetében az első félidő végén, mert a Videoton játékosainak semmi sem volt elég ahhoz, hogy gólt szerezzenek, a 32. percben Nikolic például óriási ziccert hibázott. A DVTK-nak volt ugyan néhány kontraszerű megugrása, de mivel a középpályán rendre alulmaradtak, csak abban lehetett bízni, hogy abból a kevésből is lesz, lehet valami, ha a fehérváriak úgy játszanak, hogy semmi sem jön össze nekik a kapu előtt. A piros-fehérek gondjait szaporította, hogy a két egészséges belső védő közül az egyik megsérült, és Alves lecserélése után – mivel nem volt a kispadon egyetlen bevethető védő sem – a középpályáról Egerszeginek kellett egy sorral hátrébb lépnie.

Hamar eldöntötte

A második játékrész elején aztán hamar eldöntötte a meccset a Videoton, gyors góljuk után bő tíz perccel szereztek még egyet, utóbbit csiki-csuki módra, és ezzel tulajdonképpen lezárták a találkozót. A DVTK-ban nem volt annyi, hogy partiban legyen az éllovassal, és bár próbálkoztak tisztességgel, túl sok volt a hiba, a labdavesztés, az eladott labda, és a hit is kevésnek tűnt ahhoz, hogy jó eredményt lehessen elérni. A hazai szempontból hangulattalan meccsen a vendég drukkereknek volt okuk az örömre, függetlenül attól, hogy a hajrában egy se nem oszt, se nem szoroz szépítő gólt még összehozott a DVTK, mert a Videoton győzelme ezzel együtt is magabiztos és egyértelmű volt. A meccs végén a diósgyőri szurkolók fegyelmezetten, csendben vették tudomásul, hogy csapatuk ezúttal is pont nélkül maradt. És elkönyvelhetik, hogy a tabellán előretekintgetni nincs értelme, hiszen a hátralévő hat fordulóban tíz pontot aligha tud ledolgozni a DVTK, hogy az esetleges nemzetközi kupaszereplést jelentő negyedik helyet elérhesse, hátranézni meg azért felesleges, mert a kiesés sem fenyeget (bár a matematikailag biztos bennmaradáshoz 2 pont még kell). De az biztos, hogy az idei hét nyeretlen bajnoki azt eredményezte, hogy élcsapatból középcsapattá lett a DVTK.


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Videoton FC 1-2 (0-0)

Diósgyőr, 2000 néző. V.: Iványi (ifj. Tóth V., Buzás).

Diósgyőri VTK: Antal (6) – Okuka (5), Szalai (4), Alves (4), Németh M. (5) – Egerszegi (5), Koman (4) – Marjanovic (4), Bognár (4), Takács T. (4) – Griffiths (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Videoton FC: Calatayud (6) – Szolnoki (6), Juhász (6), Vinicius (6), Stopira (6) – Simon Á. (6) – Gyurcsó (7), Sándor Gy. (6), Oliveira (6) – Feczesin (6), Nikolic (6). Vezetőedző: Joan Carillo.

Csere: Alves helyett Krstic (4) a 39., Bognár helyett Jenner (-) az 59., Sándor Gy. helyett Trebotic (-) a 66., Feczesin helyett Ivanovski (-) a 71., Marjanovic helyett Gosztonyi (-) a 72., Juhász helyett Fejes (-) a 85. percben.

Sárga lap: Szolnoki a 42. percben.

Gólszerző: Oliveira (0-1) a 47., Feczesin (0-2) az 58., Griffiths (1-2) a 92. percben.

Sivic Tomislav: – A legjobb csapat ellen játszottunk, az első félidőben partiban voltunk, amit elterveztünk, az nagyjából sikerült, kontrákból voltak helyzeteink, az ellenfélnek viszont több, mert minőségben jobbak. Jelen helyzetünkhöz mérten jó meccset játszottunk, tisztes vereséget szenvedtünk. A Videoton jobb csapat, mint a Diósgyőr, gratulálok nekik a bajnoki címhez. A félidőben reménykedtünk pár dologban, de a szünet után kapott gól ezt szertefoszlatta. Nem állunk túl magas szinten az önbizalom terén, a bekapott gól ebből a szempontból rosszkor jött, de mint mondtam, a Videoton jobb csapat.

Joan Carillo: – Nagyon örülök annak, amit ma a csapat mutatott a pályán. Az első félidő intenzív volt, pörgős volt a játék, sok helyzetet alakítottunk ki. Úgy, hogy közben figyelni kellett a DVTK-ra is, mert jó csapat, olyan, amelyik képes arra, hogy gólt szerezzen. A második félidőre sikerült támadásban a ritmust tartani, és ebben a játékrészben már gólokat is szereztünk, de meg kellett dolgozni keményen ezért a sikerért. A meccs első felében is sok helyzetünk volt, ami mutatta, hogy bennünk van a gól. A félidőben, az öltözőben néhány védekezésbeli hibára hívtam fel a figyelmet, a támadójátékkal kapcsolatban az volt a kérésem, hogy azt folytassuk, amit az első játékrészben csinálunk, és lesz gól is, mert csak idő kérdésre, hogy betaláljunk.


A gólok története

47. perc: Gyurcsó a jobb oldalon futott el, majd jól adott középre Feczesinnek, akinek a jobb alsó sarokra tartó lövését Antal lábbal még hárította, viszont a túloldalon a kipattanóra Oliveira érkezett, aki 7 méterről laposan a kapu bal oldalába lőtt, 0-1.

58. perc: Simon Á. szerzett labdát a diósgyőri térfelén, majd Nikolichoz passzolt, aki a jobb oldalon megugró Gyurcsót dobta játékba. A vendégjátékos bár helyzetben volt, önzetlenül a bal oldalon érkező Feczesinhez passzolt, utóbbi pedig 9 méterről az üresen tátongó kapu jobb oldalába továbbította a játékszert, 0-2.

92. perc: A DVTK akciója középen futott, Takács T. tette ki jobbra a labdát Jennernek, akinek a jó ütemű beadására Griffiths érkezett üresen belül, és 7 méterről a kapu jobb oldalába passzolt, 1-2.



A tabella:

A Dunaújvárostól 1 pont levonva.


Miskolc - A DVTK család sikeresebb részlege mutatta meg magát a Diósgyőr - Videoton labdarúgó-mérkőzés meccs szünetében, a szerdán az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságban ezüst­­érmet szerzett Aluinvent-­DVTK együttesének tagjait köszöntötték. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I góllövőlistája (2014/2015). tovább »

Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának eredményei és programja: tovább »

Miskolc - 2017 nyarára lehet kész a stadion, ha minden úgy megy, ahogy manapság látszik. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!