Sport

2015.04.08. 22:02

DVTK vs. Sopron - Elutasították az óvást, így Miskolcon folytatódik a döntő

Miskolc - Szerdán eldőlt: nem ismétlik meg a női kosárlabda bajnoki döntő hétfő esti, első meccsét.

Miskolc - Szerdán eldőlt: nem ismétlik meg a női kosárlabda bajnoki döntő hétfő esti, első meccsét.A női kosárlabda NB I 2014/15-ös évadjának döntőjét az Uniqa-Euroleasing Sopron vívja az Aluinvent-DVTK ellen. A három nyert meccsig tartó sorozat első összecsapását hétfőn este Sopronban játszották, amelyet a hazai együttes 77-74-re nyert meg. A mérkőzés után a meccset megóvta a vendégcsapat a találkozón jelen lévő, a szövetség hivatalos képviselőinek hibája miatt, azt kifogásolva, hogy 42 másodperccel a mérkőzés vége előtt, 76-70-es állásnál, miután a soproni Krivacevic kipontozódott, nem a helyére csereként beállt Crvendakic dobta a büntetőket, hanem Zsovár, majd a Sopronnál maradt a labda, annak ellenére, hogy a téves büntetőzés után helyesbítő ítélettel a DVTK-nak kellett volna adni a labdát, játékba hozatalra.

Szerdán reggel

A meccset követően az óvás szándékát a jegyzőkönyvre ráírva jelezte a diósgyőri klub, majd másnap el is juttatták a szövetségbe a beadványukat, illetve az igazolást arról, hogy az óvási díjat befizették. Aztán kedden déltől azt várták, hogy az ügyben eljáró Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége versenybizottságától határozatot kapjanak. Ez szerda reggel érkezett meg, amelyben formai okokra hivatkozva elutasították a diósgyőriek beadványát, mondván, hogy meccs közben nem jelezték óvási szándékukat.

Szabó István, az Aluinvent-DVTK technikai menedzsere arról adott tájékoztatást, hogy a szövetség illetékes bizottságának elutasító határozatát szerdán reggel, 9.24-kor kapták meg e-mailben, és ebben az szerepel, hogy a tartalmi rész megvizsgálása nélkül hozták meg ezt a döntést, arra hivatkozva, hogy „az óvási szándékot a csapatkapitány, az edző vagy a sportszervezet más képviselője a mérkőzés hivatalos személyei felé a tévedés bekövetkezésekor, illetve azt követően a mérkőzés végéig nem jelezte”. Továbbá a határozat azt is tartalmazza, hogy a mérkőzés végeredményét a pályán elért eredménnyel igazolják.

Nem fellebbeztek

Az Aluinvent-DVTK-nak az elsőfokú határozattal kapcsolatban szerdán 14.00-ig adtak lehetőséget arra, hogy fellebbezzenek, de mint azt Szabó Tamástól, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójától megtudtuk: nem éltek ezzel a lehetőséggel.

– Nem akartuk az amúgy is szoros időkorlátok közé szorított döntő menetrendjét tovább élesíteni egy újabb beadvánnyal, mert ezzel mindenkit nehéz helyzetbe hoztunk volna – mondta Szabó Tamás, majd így folytatta: – Nem fogom hosszan elemezni a versenybizottság döntését, annyit azonban szeretnék megjegyezni, hogy érdekes kérdést vet fel, mert ezek szerint a csapatok képviselőinek, az edzőnek és a csapatkapitánynak jobban kell tudnia a szabályokat azoknál, a három játékvezetőnél és a zsűri asztal vezetőjénél, akiket a szövetség hivatalból küld és egyébként tisztes díjazásban részesülnek azért, hogy a szabályok felett őrködjenek, azokat ismerjék, betartassák, alkalmazzák.

ÉM-BCS


Fordított esetben

„Azt csak halkan jegyzem meg, hogy fordított esetben, ha mi nyertünk volna hasonló körülmények között a Sopron ellen, és ellenfelünk keresné az igazát, akkor nagy valószínűséggel most a megismétlendő első meccsre készülhetnénk...” – mondta Szabó Tamás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!