Sport

2015.04.09. 13:45

Derékfájással indul Tbiliszibe Nagy Nikoletta

Ózd - Sérülés hátráltatja Nagy Nikolettát, a közelgő súlyemelő Európa-bajnokság előtt.

Ózd - Sérülés hátráltatja Nagy Nikolettát, a közelgő súlyemelő Európa-bajnokság előtt.Kedvezőtlen előjelekkel várja a héten kezdődő súlyemelő Európa-bajnokságot Nagy Nikoletta. Az ózdiak válogatott versenyzője az elmúlt hetekben a keret tagjaival közösen készült a tatai edzőtáborban, ahol az első szintfelmérőn még jól teljesített. Egy kezelés után azonban kiújultak a derékbántalmai, ez pedig mostanáig sem múlt el.

Az előzetes nevezések alapján akár éremesélyes is lehetett volna, ehelyett sérülten vág neki a grúziai megmérettetésnek Nagy Nikoletta. Sokáig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán elutazik-e a keret többi tagjával Tbiliszibe, de végül vállalta a szereplést. Arra viszont nem lehet számítani, hogy a jövő héten kirobbanó formában fog versenyezni az ózdiak kiválósága.

- A tatai erőfelmérőn gond nélkül teljesítettem a kétmázsás összetetettet, de akkor még nem voltak fájdalmaim – mondta Nagy Nikoletta. – Ezután kaptam egy kezelést, ami alaposan visszavetett, ez a Savaria Kupán látszott először. Korábban a fogásbiztonság jellemzett, de Szombathelyen csak két sikeres gyakorlatot tudtam teljesíteni. A héten jártam MR-vizsgálaton is – amelynek az eredménye még nem ismert – ezután a szövetségi kapitánnyal is egyeztettem. Végül abban maradtunk, hogy utazom, de a nevezésben meghatározott kilókat visszaveszi a szövetség.

Erre azért van szükség, mert a szabályok szerint maximum tizenöt kilóval lehet kisebb súlyon kezdeni, mint a korábban meghatározott, erre pedig jelenlegi állapotában nem biztos, hogy képes Nagy Nikoletta.

- Természetesen mindent megteszek a sikeres szereplését, eddig is így volt, ezután is így lesz. Most azt tartom a legfontosabbnak, hogy legyen érvényes gyakorlatom mindkét fogásnemben, ne essek ki az Európa-bajnokságon – folytatta a válogatott súlyemelő. Talán szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez az Eb az olimpia szempontjából még nem kvalifikációs verseny, ám a klubomat, a városomat és az országot ettől függetlenül szeretném méltóképpen képviselni.

ÉM-ME

A magyar súlyemelő válogatott utazó kerete:

Nők: Nagy Nikoletta (Ózdi SFC), Bazsó Bianka (Szombathelyi Haladás VSE)


Férfiak: Soóky Gergely (Rekard Sportegyesület), Baranyai János (Haladás VSE), Gyurkovics Ferenc (Pécsi Súlyemelő Egyesület), Nagy Péter (Szegedi LSK), Vaspöri Gábor (Kecskeméti TE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!