Sport

2015.04.23. 16:52

Aluinvent-DVTK: Még ketten a válogatottban

Miskolc - A három felnőtt diósgyőri kosaras mellett ketten utánpótlás-válogatottak lettek.

Miskolc - A három felnőtt diósgyőri kosaras mellett ketten utánpótlás-válogatottak lettek.Mint arról néhány napja hírt adtunk: az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának felnőtt keretéből három játékos kapott meghívót Stefan Svitek szövetségi kapitány 17 fős, a magyar-romániai közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő felnőtt magyar válogatott keretébe, név szerint Czank Tímea, Bálint Réka és Rasheed Rita. Ők már csak pár napot pihenhetnek az egy héttel ezelőtt véget ért szezon után, ugyanis a nemzeti együttes felkészülése május 4-én kezdődik, méghozzá Miskolcon.

Rajtuk kívül a diósgyőri csapat felnőtt keretéből még két játékosnak lesz válogatottbeli jelenése, hiszen Horváth Bernadett és Dubei Debóra is meghívót kapott a korosztályos nemzeti csapatokba. Az irányító Horváth Bernadett az U20-as csapattal Krivacevic Dragoljub szövetségi edző irányításával május 25-én kezdi meg a felkészülést a július 2–12. között Spanyolországban sorra kerülő A divíziós Európa-bajnokságra. A bedobó Dubei Debóra a Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző által vezetett U18-as válogatotthoz csatlakozik a felkészülés kezdetén, június 17-én, és a július 30 – augusztus 9. között Szlovéniában megrendezendő szintén A divíziós Európa-bajnokságon szerepelhet.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!