Sport

2015.04.23. 17:35

21. Steelvent Miskolc Rally - Spitzmüller Csaba, Bazsó Attila: A kártyák le vannak osztva

Miskolc - Spitzmüller Csaba Eger után óvatos optimista. Új navigátorával, Bazsó Attilával az ORB értékelésében az ötödik helyen zárta a szezonnyitót, ami kellő alapot adhat a folytatásra.

Miskolc - Spitzmüller Csaba Eger után óvatos optimista. Új navigátorával, Bazsó Attilával az ORB értékelésében az ötödik helyen zárta a szezonnyitót, ami kellő alapot adhat a folytatásra. A páros esetében nehézséget jelent, hogy az EVO X-es továbbra sem tisztult le, kisebb problémák folyamatosan nehezítik a dolgukat, így pedig nagyon nehéz tervezni, megbízni a technikában. A részeredmények ugyanakkor azt mutatják, hogy az élmezőnnyel fel tudják venni a versenyt, de a kettősnek még rengeteg kilométert kell gyűjtenie ahhoz, hogy összeszokott csapatként dolgozzanak a versenyautóban.

- Nagyjából a helyünkön értünk célba az idei esztendő első futamán – tekintett vissza a szezonnyitóra Spitzmüller Csaba. – Lehetett volna jobb, de be kell vallani: rosszabb is. A nyíltsisakos küzdelemben nem állunk rosszul, sőt még engem is meglepett, hogy mennyire ott tudunk lenni a többiek nyakán. Helyenként még előttük is. Az viszont látszik, hogy Attilával még hiányoznak a kilométerek, de azon dolgozunk, hogy mihamarabb fél szavakból is megértsük egymást. Az irány jó, ebből a szempontból Egerben is sokat csiszolódtunk.

Az ORB mezőnye régen használt zempléni pályákra érkezik április utolsó hétvégéjén, Spitzmüller Csabának is alaposan vissza kellett tekerni az idő kerekét, hogy az itteni emlékeit felelevenítse. A 21. Steelvent Miskolc Rallyt ő is hazai viadalnak tekinti, ahol természetesen szeretne minél előkelőbb helyen zárni.

- Hol kell aláírni azt a papírt, ami a tavalyi második helyezésünk megismétlését garantálja? – kérdezett vissza a 2008-as abszolút magyar bajnok. Tény, hogy nagyon jó érzés volt, a 2014-es céldobogón végignézni a srácokon, hiszen akkor a miskolci pilóták kibérelték maguknak a dobogó mindhárom fokát. Egyet azonban látni kell, pokolian megerősödött a mezőny. Hozzánk képest a legnagyobb riválisok egy magasabb fokozatba kapcsoltak. Jó pilóták, jó autóban, így alaposan fel van adva a lecke. A kártyák le vannak osztva, de kérdés, hogy a keverés után kihez milyen lapok kerülnek. Azt viszont senki ne gondolja, hogy feltett kezekkel állunk oda a rajtba. A technikai sportban bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is. Éppen ez benne a szép.

A 21. Steelvent Miskolc Rally gyorsasági szakaszai kapcsán Spitzmüller Csaba megjegyezte: festői környezetben, remek pályákon versenyezhetnek, de igazából a zempléni utakon soha nem tudott jól szerepelni.

- A kétezres években két N-csoportos bajnoki címet azért ezen a vidéken ünnepelhettünk – jegyezte meg Spitzmüller Csaba. – Szép volt, rég volt, most az a feladatunk, hogy tartsuk a lépést a többiekkel, és a lehető legtöbb pontot, valamint kilométert gyűjtsük a versenyen. Az biztos, hogy a hangulatra nem lesz panasz. Örülök, hogy Miskolc belvárosában és a salakpályán is megmutatjuk magunkat, hiszen az emberek igénylik a rajtceremóniát és a prológot is. Emellett a Zemplénben is nagyon szeretik a rallysokat, amit igyekszünk majd a verseny napján meghálálni. Kíváncsi vagyok az ismeretlen, hosszú szakaszra is, ami adott esetben akár döntő szerepet is kaphat ezen a hétvégén. A változatos időjárásra is föl kell készülnünk, hiszen Zemplénben hóesésben is versenyeztünk már, gumikkal most is ellátjuk magunkat.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!