Sport

2015.04.21. 13:51

21. Steelvent Miskolc Rally - Nedeczki László, Kovács Géza: Igazi versenyélményre vágynak

Miskolc - Felemás érzésekkel fejezte be a szezonnyitó futamot a Lada VFTS-el versenyző Nedecki László, Kovács Géza páros. Vadkutyáék már az első gyors után le kellett adják a menetlevelüket, de a második napra visszaálltak szuper ralizni és teljesítették az előírt távot.

Miskolc - Felemás érzésekkel fejezte be a szezonnyitó futamot a Lada VFTS-el versenyző Nedecki László, Kovács Géza páros. Vadkutyáék már az első gyors után le kellett adják a menetlevelüket, de a második napra visszaálltak szuper ralizni és teljesítették az előírt távot.

- Jól éreztük magunkat az autóban, de az igazi versenyélményt nem kaptuk meg, mert már nem volt igazi tétje a második napnak. Nagyon sajnáljuk, hogy ismét összesoroltak minket a Mitsubishikkel, és nem volt önálló értékelésünk. Eger után komolyan készülünk Miskolcra, reméljük, hogy visszakapjuk a sorstól azt, amit a szezonnyitón elvett tőlünk – fogalmazott Nedecki László.

A pilóta az első versenyhétvége kapcsán nehezményezte, hogy a lerobbant, a versenyből kiesett autókat bent hagyták a gyorsasági szakaszokon és a kirakott háromszögek jelölték a problémát. Ez őket is lassításra kényszerítette, a ténylegesen versenytempót menő párosoknál pedig komoly időveszteséget is okozhatott.

- Próbálunk visszaszokni az autóba, öt-hat hónapot töltöttünk versenyzés nélkül, ami rendkívül hosszú idő. A zempléni pályák valamennyire ismertek számunkra. A hernádvécsein már mentünk korábban is, a többi gyorsaságit azonban jól fel kell térképeznünk. Egynapos versenyünk lesz, kíváncsian várom, hogy ennyi autót hogy tudnak majd kordában tartani a szervezők, hogy ne legyen időbeni csúszás. De mindenképp pénztárca és versenyzőbarátnak tűnik a miskolci verseny – mondta Vadkutya.

A pilótának Miskolc Rallykról jó emlékei vannak, félig meddig hazai versenyként tekint rá. Annak kifejezetten örül, hogy a mezőny nem jön le Ózdra, mert ott általában utoléri őket valami technikai hiba. Véleménye szerint azonban a legjobb gyorsasági szakaszok Észak-Magyarországon találhatóak, így most is jó hangulatú versenyre számít.

- A felső kategóriákban biztos, hogy nagy küzdelem fog kialakulni. Utoljára szerintem akkor volt ilyen kiegyenlített harc az abszolút bajnoki címért, amikor a WRC-ket kitiltották itthonról. Az alacsonyabb kategóriából viszont hiányoljuk a versenyzőket, mi is azon gondolkodunk, hogy feljebb kellene lépnünk, de ez még a jövő zenéje. Sokan visszamentek a Historicba, azt viszont mi nem szeretnénk. Az lenne a legjobb, ha itt, a mi kategóriánkban növekedne meg az indulók száma és akkor nálunk is lehetne harcolni a kategória bajnoki címért. A prológ elmaradhatatlan része, egy ékköve a Miskolc Rallynak, ahol mindig jól érezzük magunkat, akárcsak az ózdi salakon. Miskolc Rally salakpálya nélkül nem is létezhetne. Örülök, hogy erre ismét lehetőségünk nyílik, a péntek délután igazi ünnepe lesz a rallysportnak. Szombaton pedig egy nagyon kemény, embert és technikát próbáló, hosszú napnak nézünk elébe. Bízom benne, hogy végig érünk, mert a több hónapos kihagyást követően nagyon fontos, hogy gyűjtsük a versenykilométereket. No, és a pontokat is.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!