Sport

2015.04.23. 17:41

21. Steelvent Miskolc Rally - Győzni jönnek Miskolcra Turánék

Miskolc - Turán Frigyes 2015-ben visszatért ahhoz a márkához, amellyel korábban sikeres volt a magyar bajnokságban.

Miskolc - Turán Frigyes 2015-ben visszatért ahhoz a márkához, amellyel korábban sikeres volt a magyar bajnokságban. Az R5-öst azonban a pilótának és navigátornak is szoknia kell még, de ahogy Frici a szezonnyitó után is elmondta: folyamatosan tanulják az autót és biztatónak nevezte, hogy rögtön az első futamon értékes pontokat gyűjtöttek. Ez ugyanis sokat jelenthet majd számukra az idei bajnokság végén.

- Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ott legyünk a hazai sorozatban, így nem csupán Egerre hangolódtunk rá március elején, hanem az egész szezonra. Természetesen nagyon várjuk már, hogy ott legyünk Miskolcon, és megfeleljünk az újabb kihívásnak – mondta Turán Frigyes. - Miskolcnak mindig egy különleges hangulata van. Abban a régióban nagyon szeretik az emberek az autóversenyt. Jó érzés begurulni a salakpályára, és mindig komoly feladatot jelentenek a zempléni szakaszok teljesítése is.

Fricinek pozitív és negatív emlékei egyaránt vannak a Miskolc Rallykról. Véleménye szerint egy versenynek mindig a hangulatát kell nézni és ezzel Miskolcon soha nincs probléma, mert a térségben kiemelten népszerű az autóversenyzés. A pilótának fontos, hogy értékeljék a nézők azt, amit csinálnak és sokan drukkoljanak nekik a pályák szélén.

- Nagyon régen jártam arra, ahol most a gyorsasági szakaszok lesznek, úgyhogy fel kell eleveníteni az emlékeinket. Nézegetem a videókat a korábbi versenyekről. Egy aprólékos, rendkívül figyelmes felkészülési időszakon kell túlesnünk, mert komoly feladat lesz a régi-új pályákon versenyezni. A kiírásból kiderült számunkra, hogy van egy teljesen új gyorsasági, amire a lehető legjobban fel kell majd készülni a pilótáknak és a navigátoroknak egyaránt – vélekedett Turán Frigyes.

Turán Frigyes szerint Herczig Norbert nagyon össze van nőve a Skodával. Egerben azonban voltak olyan szakaszok, ahol nagyon közeli időket autóztak hozzájuk, pedig ők még Ford Fiesta R5-össel közel sem állnak annyira tegező viszonyban. A pilóta optimistán várja a 21. Steelvent Miskolc Rallyt, mert meglátása szerint minden egyes kilométerrel gyorsabbak és gyorsabbak lesznek, így bízik benne, hogy Miskolcon már meg tudják előzni a szezonnyitón előttük végző párosokat.

- Az ember mindig többre és többre vágyik, így mi is szeretnénk Miskolcon az Egerben elért negyedik helynél előrébb végezni. Fontos, hogy az ellenfeleinken pontokat tudjunk hozni, ehhez azonban az kell, hogy meg tudjuk őket előzni. Ezért mi is győzni megyünk Borsodba – zárta gondolatait Turán Frici.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!