Sport

2015.03.09. 08:37

WTCC: Norbi átszáguldott a mezőnyön

Sébastien Loeb és José María Lopéz uralták a szezonnyitó futamot Argentínában, a Citroenek idén is hasítani fognak. Nem sikerült azonban rosszul a hétvége a magyar pilótának sem!

Sébastien Loeb és José María Lopéz uralták a szezonnyitó futamot Argentínában, a Citroenek idén is hasítani fognak. Nem sikerült azonban rosszul a hétvége a magyar pilótának sem! López, a nemzeti hős és tavalyi bajnok 40,000 argentin előtt bizonyíthatott. A 31 éves pilóta az első futamot simán nyerte, a másodikon viszont beelőzte őt csapattársa, a ralivilágbajnok Loeb. Ezzel López már a negyedik WTCC-győzelmét zsebelhette be az otthonában. Az első futamon mögötte volt Muller, Loeb, Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini. Michelisz Norbi hátulról küzdötte fel magát a hatodik helyre, ami egyben a Yokohama Drivers’ Trophy kategória győzelmét is jelentette. Az időmérőn akadtak gondjai, elhagyta az egyik első kerekét, ráadásul az eset rögtön a Q1-ben, a felvezető körben történt.

A második futamban Loeb diadalmaskodott, sikeresen maga mögött tartotta Lópezt és végül 5 másodperces előnnyel ért célba. A verseny tempóját egy Safety Car-szakasz fogta meg, mivel törmelékeket kellett a pályáról takarítani egy egyik baleset után. A második futam után Norbit megbüntették, így Ma Qing Hua jött fel a hatodik helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!