Sport

2015.03.29. 19:03

Vegyész RC: A beérések egy szettre voltak jók

Szombaton az elődöntő első felvonását vívta idegenben az NB I-es kazincbarcikai röplabda csapat.

Szombaton az elődöntő első felvonását vívta idegenben az NB I-es kazincbarcikai röplabda csapat.Az élvonalbeli férfi röplabda-bajnokság egyik ágának első elődöntőjén a vendégek keretéből Gulyás és Tóth M. sérülés miatt hiányzott. 3-1-gyel indult a meccs, aztán Blázsovics blokkolt jól, míg a másik oldalon Dorcsák szélső támadása volt hatásos, illetve Kovács I. Z. nyitása, vagyis az első technikai pihenőhöz 8-6-tal érkeztek a csapatok. Toronyai ejtett pontosan, Csányi szervája ült, Csizmadia sáncolt, Bokor bombázott, mindez pedig azt hozta, hogy 10-13-nál megbeszélésre hívta az övéit Szasa Nedeljkovics. A röpke szünet megnyugtatta a hazaiakat, ennek köszönhetően előbb egyenlítettek Dávidék, illetve a vezetést is visszavették (16-14). Bírói baki is színesítette az összecsapást, az első menet ezen szakaszában nem tudott feljebb kapaszkodni ellenfelére a VRCK, így 19-15-nél időt kért Dudás András. A helyzet azonban nem változott, s ugyan 23-17-nél is meglépte ugyanezt a borsodi szakvezető, előnybe kerültek az alföldiek. A második játszma eleje kiegyenlített volt (3-3), ezt követően a házigazda vette át az irányítást, a Vegyésznél rossz fogadást és gyengébb támadást is fel lehetett jegyezni (8-5). Blázsovics határozott szervái viszont visszahozták a vendégeket, csakúgy, mint Szabó M. megmozdulása, aki még az első felvonásban érkezett csereként a küzdőtérre (10-10). Innen egymás kezét fogva haladtak a csapatok, Farkas két ászértékű szervájával alakult az állás 16-14-re. Bokorék azonban ismét nekidurálták magukat, 19-20-nál és 20-22-nél már Nedeljkovics mesternek kellett valamit kitalálnia az időkérés során. Sikerült, fordítottak Dorcsákék, 24-23-nál Dudás András is úgy látta jónak, hogy lépni kell, de a KRC megcsinálta a még hiányzó egy pontot.

A VRCK akarata

A harmadik játszma kezdetén is felváltva estek a pontok, 5-3 után viszont Bokor állt a nyitóhelyre, és labdáival nem tudtak mit kezdeni a kecskemétiek, szakvezetőjük 5-6-nál mutatta is a bírónak, hogy tenni szeretne ez ellen valamit. Ennek ellenére a VRCK akarata érvényesült ebben a periódusban, mind fogadásban, mind támadásban felülmúlták a címvédőt, látva ezt az alföldiek trénere, 10-14-nél ismét tanácsadást tartott. 12-16 után kezdte a zárkózást a KRC, Dudás András ezt érzékelve 17-19-nél és 20-20-nál igyekezett megtörni a házigazda lendületét. Itt is egy poén, ott is, izgalmasan alakult a hajrá, amelynek végén, Bokor ütése után a labda kivágódott a kecskeméti sáncról a pályán kívülre, s így szépítettek a borsodiak. A negyedik felvonásban 0-1 után hamarjában 4-1-lett, amit nem is nézhetett tétlenül a Vegyész szakvezetője. Szép ütések jellemezték ekkor a mérkőzést (8-5), a folytatásban pedig picivel mindig a hazaiak álltak jobban (16-12). A volt barcikai röplabdázó, Árva nyitásból megszórta egykori társait, ezért 20-15-höz érve újfent Dudás-edző osztotta ki a tennivalókat. Bokor sáncolt, Kovács II. Z. ászt nyitott, Csizmadia is blokkolt, úgyhogy 21-19-nél már kecskeméti időkérést láthattak a nézők. Összerántotta együttesét Szasa Nedeljkovics és ha nem is könnyen, de hozták ezt a szettet és ezzel együtt a meccset is.

ÉM-MI,GF

Jegyzőkönyv

Gorter Kecskeméti RC – Vegyész RC-Kazincbarcika

3:1 (18, 23, -23, 22)

Kecskemét, 300 néző. V.: Kiss, Szabó.

Kecskemét: Tóth A., Kovács I. Z., Dávid, Farkas, Dorcsák, Árva. Csere: Pápai (liberó), Török, Banai, Gebhardt, Gacs. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Vegyész RC: Toronyai, Blázsovics, Bokor, Csizmadia, Kovács II Z., Csányi. Csere: Dudás (liberó), Szántai (liberó), Szabó M., Surányi. Vezetőedző: Dudás András.

Szasa Nedeljkovics: – Az első mérkőzés mindig nehéz... A munkánkat nehezítette, hogy a barcikaiak agresszív játékot mutattak a mezőnyben és a nyitások során is.

Dudás András: – Ma még csak utól-utólértük a Kecskemétet, remélem, hogy a hazai mérkőzésen már sikerül be is előzni őket.

Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Kecskemét javára.


A második mérkőzést szerdán 17.30-tól Kazincbarcikán rendezik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!