Sport

2015.03.28. 10:22

Nagyon motivált a Vegyész RC

Az elődöntő első felvonását ma idegenben vívja a Vegyész RC együttese.

Az elődöntő első felvonását ma idegenben vívja a Vegyész RC együttese.Az élvonalbeli férfi röplabda-bajnokságban már az elődöntők következnek: a negyeddöntőt magabiztosan vette az alapszakasz második Gorter Kecskeméti RC, illetve az első kört harmadikként záró Vegyész RC-Kazincbarcika gárdája is; a folytatásban ez a két társulat egymás ellen küzd majd a fináléba kerülésért. Az első csatát – a párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart – szombaton 16 órától az alföldi városban rendezik. Ez, mármint az elődöntő elérése végül is várható volt a szezon indulása előtt, hiszen a korábbi évekhez képest több játékost is igazolni tudott a klub – mondtuk Dudás Andrásnak, a VRCK vezetőedzőjének.

– Igen, az előző évadokban mindig fogyatkoztunk egy kicsit, de néhány lépésnek köszönhetően tavaly nyáron sikerült elindulnunk az ellentétes irányba, és több minőségi röplabdázó is érkezett hozzánk, például Szabó D., Antal, Blázsovics vagy éppen Toronyai, aki visszatért hozzánk – válaszolta a szakvezető. – Természetesen ez hozta az eredményeket is, bár azt mindenki tudja, aki szereti a röplabdát, hogy idő közben más irányú megfontolások miatt egy-két emberről le kellett mondanunk.

Nem alap

Hogy ezen játékosok (Szabó D., Antal) távozásával mennyire csökkentek az esélyek az elődöntőt tekintve, arról Dudás András az alábbiakat fogalmazta meg.

– A kecskemétiek az esélyesebbek, de nem verhetetlenek, ám csak a maximumot kihozva magunkból lehet ellenük keresnivalónk – mondta a szakvezető. – Kétszer játszottunk velük az alapszakaszban, igaz, az ottani találkozón négy emberünk, Szabó D., Antal, Blázsovics és Csizmadia is hiányzott, közülük utóbbi kettő ezúttal ott lesz a parketten. A barcikai meccsen nagyon rossz formát hoztunk, simán vertek bennünket, de azt a mérkőzést nem tekinteném kiindulási alapnak. Egy ilyen ki-ki harcban mindig az számít, hogy az adott napon, az adott pillanatban ki hoz jobb formát, ki mennyire akarja a sikert. A KRC kerete jó, ők a címvédők, viszont vannak gondjaik, amit valamilyen szinten már elfogadtak, és meccs közben nem ezzel törődnek, most már így fogják befejezni a bajnokságot. Kedden videóztunk, megnéztük, hová ütnek, melyik állásban gyengébbek, úgyhogy tudjuk, mi vár ránk, de minden taktika, elképzelés annyit ér, amennyit aztán a játékosok a pályán meg tudnak belőle valósítani.

Akár még az is lehet, hogy a két gárda ütközete csak öt menetben fog eldőlni…

– Akár, ez is benne van… – nyilatkozta Dudás András. – Én azt éreztem a heti munka közben, hogy mindenki nagyon motivált…

Nyolc éve

A VRCK legutóbb nyolc éve, 2007-ben szerepelt a bajnoki döntőben, ami akár idén ismét megvalósulhat. Akkor ezüstérem került a barcikai legények nyakába, azóta az élvonalban egyszer végzett a dobogón a VRCK, mégpedig 2012-ben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!