Sport

2015.03.13. 07:56

MKC U23, ÓKC: Pontok reményében

Mezőkövesd, Ózd - Megyénk mindkét NB I/B-s férfi kézilabda-csapata pénteken lép pályára a Keleti csoport 19. fordulójában. Az Ózdi KC a kiesés elkerüléséért harcoló Törökszentmiklós vendége lesz, míg a Mezőkövesdi KC U23 a Békést fogadja a dél-borsodi városban.

Mezőkövesd, Ózd - Megyénk mindkét NB I/B-s férfi kézilabda-csapata pénteken lép pályára a Keleti csoport 19. fordulójában. Az Ózdi KC a kiesés elkerüléséért harcoló Törökszentmiklós vendége lesz, míg a Mezőkövesdi KC U23 a Békést fogadja a dél-borsodi városban.

Arago-Törökszentmiklósi KE - Ózdi KC (péntek, 19.00)

Szakál György, az Ózdi KC edzője:

"A Törökszentmiklós állománya sokkal jobb, mint amit a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezése mutatja. A mérkőzéseik elemzése során kiderült, hogy több alkalommal is csak apró dolgok miatt vesztettek az éppen aktuális ellenfelükkel szemben. Számunkra komoly problémát jelent a mérkőzés áthelyezése, hiszen az utolsó pillanatban változtattak szombat helyett péntekre. A hazai csapatnak erre a szabályok lehetőséget adnak, de nekünk ez nagyon sok mindent felborított. A munkahelyi és az iskolai elfoglaltságok miatt kétséges a teljes játékosállományunk szerepeltetése. Alapjaiban ezt a találkozót kötelező lenne megnyernünk, hogy a céljainkat elérjük, ám ez a helyzet többször görcsössé tette már a csapatot. Bízom benne, hogy most a lehető legtöbbet ki tudjuk majd hozni ebből a mérkőzésből. Régen nyertünk már az alföldi városban, ezért most épp itt lenne az ideje. Természetesen a két pont megszerzése reményében lépünk pályára, mert a Fradi elleni hazai bravúrnak akkor van igazán értéke, ha itt is győzni tudunk."


Mezőkövesdi KC U23 - Békési FCK (péntek, 18.00)

Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC U23 edzője:

"Egyelőre még kérdéses, hogy milyen kerettel vágunk neki a Békés elleni mérkőzésnek. Az NB I-es csapatunk ugyanis szombaton fontos bajnokit játszik a Cegléddel, ezért nem tudom, hogy hány idegenlégiósra számíthatok ezen az estén. Ettől függetlenül a fiatalokkal becsülettel készültünk, végig dolgoztuk az egész hetet. A nagy gólkülönbségű nyíregyházi vereség egy kicsit tarkón vágott, pláne úgy, hogy nem tudtam ott lenni a fiúkkal. Visszanézve a meccset, sok olyan dolgot láttam, ami egyáltalán nem tetszett. Ezeket ki kell javítani, és mindent megtenni azért, hogy legyőzzük a Békést. A matematikai esélyeink már elszálltak a bennmaradást illetően, de nekünk minden egyes összecsapás a fiatalok fejlődését szolgálja. Éppen ezért fontos lenne a sikerélmény, amit gyors játékkal lehetünk képesek elérni. Felállt fal ellen a rutin és a tömeg nem mellettünk szól, ezért igyekeznünk kell, könnyű gólokat szerezni."

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!