Sport

2015.03.25. 10:00

Mezőkövesd Zsóry FC: Mára csupán egy maradhat

Mezőkövesd - Az edzőkereső a hajrájához érkezett a mezőkövesdi NB II-es labdarúgócsapatnál.

Mezőkövesd - Az edzőkereső a hajrájához érkezett a mezőkövesdi NB II-es labdarúgócsapatnál.A Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es labdarúgócsapatának szombat este óta nincs vezetőedzője. Ugyanis az azon a napon lejátszott, Szolnoki MÁV FC elleni, kétgólos vezetésről 3-2-re elvesztett mérkőzés után telt ki Tóth László ideje a kispadon. De csak ott, ugyanis a szakember maradt a klubnál szakmai igazgatóként, és vasárnaptól azon dolgozik, hogy megtalálja az utódját. Az Észak-Magyarország értesülése szerint Mezőkövesden ma kora délután jelentik be, hogy ki lesz a feljutó helyek egyikének megszerzésére hajtó együttes vezetőedzője. Értesüléseink szerint eleinte három esélyes volt, közülük a korábban a Szombathelyi Haladásnál előbb utánpótlás edzőként, majd az NB I-es gárda szakvezetőjeként is dolgozott Artner Tamás az, aki biztosan nem lesz a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője, ugyanis a 44 éves szakember kedden az élvonalban sereghajtó Dunaújváros-PASE csapatánál vállalt munkát, a Duna-partiakat próbálja meg benntartani az első osztályban.

Lucsánszky, Mészöly

A másik jelölt Lucsánszky Tamás, aki legutóbb a Nyíregyháza SFC együttesét irányította, ezt megelőzően Soroksáron és Budaörsön dolgozott. A most 48 éves edző 2013 márciusában vette át a Nyíregyháza csapatának irányítását, és előbb az ötödik helyen végeztek a második vonalban, majd a következő évadban tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak, magabiztosan nyerték meg az NB II-t, és négy év után jutottak vissza a legjobbak közé. Az élvonalban azonban nem sok ideje volt a bizonyításra a szakembernek, ugyanis a 10. fordulót követően, amikor a Nyíregyháza a 14. helyen állt az NB I-ben, Lucsánszky Tamás bejelentette lemondását a szakmai igazgatóval, Sándor Istvánnal egyetemben, és mindketten távoztak. Úgy tudjuk, hogy Kövesden kalapban van még a szintén 48 esztendős Mészöly Géza neve is. A szakember legutóbb a Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmazásában állt, az U19-es és az U18-as korosztályos válogatottak edzője is volt, ezt megelőzően pedig fővárosi NB I-es kluboknál, az Újpest FC-nél, a Vasasnál dolgozott vezetőedzőként.

Értesülésünk szerint rajtuk kívül még egy jelöltjük van a szakvezetői posztra a kövesdieknek, aki jól ismeri az NB II-es mezőnyt, de hogy ő pontosan ki, azt nem sikerült megtudnunk.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!