Sport

2015.03.03. 14:44

Megyei II: Ketten – összesen – tíz gólt termeltek

Tiszakeszi, Varbó - A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában két játékos is remekelt.

Tiszakeszi, Varbó - A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában két játékos is remekelt.A Sajószöged – Tiszakeszi Közép csoportos meccsen a vendégek 9-1-re nyertek, a gólok közül Egyed Attila ötöt vállalt magára. A hamarosan 42 esztendős támadó 14 éves korától focizik.

– Soha nem szereztem még majd’ fél tucatot – kezdte. – Hármat jobbal, kettőt ballal értem el. Mivel soha nem voltam gyors, ezért a kombinatív játékra koncentrálok, inkább az eszemet és a lábamat használom. Különösen a kényszerítőzés megy nekem, ezért vagyok Barcelona-szimpatizáns. Most 16 gólnál tartok, és nagyon remélem, hogy a soron következő fordulókban is eredményes leszek. Kenézlőről származom, a Tiszakeszi csapata előtt a Tiszalúc, a Szikszó-Tomor-Lak, a Felsőzsolca, a Sárospatak, a Tarcal és a Kenézlő együttesében szerepeltem. Kesziben igazi baráti társaságot alkotunk, van hétközi edzésünk, bár ezen csak akkor veszek részt, ha ráérek. A nagypályás műfaj mellett egyébként kispályázom Miskolcon, a tili-tolit szintén kedvelem. A civil életben üzletkötőként dolgozom, hat megyében árut terítek, így hétfőtől péntekig lehúzok „néhány” kilométert. Az egészségem jó, ennek következtében deresedő már koros focistaként sem gondolok a visszavonulásra. A családomban az alma nem esett messze a fájától: a fiam, Balázs a DVTK U21-es együttesének kapusa.

Hegesztő gólvágó

A Varbó – Bódvaszilas ugyancsak 9-1-es, Északi csoportos meccsen Szántó Ádám, a hazaiak csatára tett ki magáért, ért el öt gólt.

– Fél szezon áll mögöttem Varbón – újságolta a 22 éves játékos. – Korábban Sajóbábonyban, előtte pedig Kazincbarcikán rúgtam a labdát. U21-es koromban dicsekedhettem már ötössel, s ezt annak köszönhetem, hogy kétlábas vagyok. Most hármat ballal, kettőt pedig jobbal termeltem a kapuba, a lefújás után pedig nagy ünneplésben volt részem. Fejjel azért nem nagyon tudok érvényesülni, mert csak 173 centiméteres vagyok és így alacsonynak számítok. Erősségem a gyorsaság, a robbanékonyság és a helyzetkihasználás, de általában társaimat is kiszolgálom. Most még csak 8 gólnál tartok, hiszem, hogy a szezon végére jócskán „megfejelem” ezt a számot. Nem akarok megrekedni a megyei II. osztályban, szeretnék még feljebb jutni, a korom és a tudásom alapján ebben bizakodhatok. Némi nehézséget okoz nekem, hogy hegesztőként Budapestre járok dolgozni, hétfőtől péntekig a fővárosban vagyok, sokszor a hétvégéket is ott töltöm. Péntek esténként igyekszem teremben játszani, vasárnaponként a Kőhalmi Kupán focizom, a szombatjaimat pedig a megyei II-re áldozom. ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!