Sport

2015.03.23. 20:22

MARB Miskolci Rally - Sikeres borsodi évadnyitó

Népes mezőnnyel, rengeteg néző előtt kezdődött el Magyar Amatőr Rally Bajnokság Északi sorozata.

Népes mezőnnyel, rengeteg néző előtt kezdődött el Magyar Amatőr Rally Bajnokság Északi sorozata.

Lyukóbánya és Parasznya között megkezdődött az idei Amatőr Rally Bajnokság. Az Északi Régió nyitó futamának több mint félszáz MARB-os, valamint harmincat is meghaladó licences egység vágott neki. Előbbiek értékes bajnoki pontokért szálltak harcba, míg az utóbbi mezőny a közelgő Eger Rally előtt, tesztelésre használta föl a lehetőséget. A két település között összesen hat gyorsasági szakaszt jelölt ki a rendező, a több mint harminc versenykilométer gyakorlatilag egész napos elfoglaltságot jelentett a pilótáknak és a navigátoroknak.

- Örülök, hogy már az első versenyünkön ilyen sokan rajthoz álltak – vonta meg a hétvége mérlegét Adamovits Márk, főszervező. – Ezúttal valóban nem bonyolítottuk túl a programot, az átvételek és a pályabejárás után másnap az éles verseny következett. Minimális csúszás mellett, nagyobb baleset nélkül zajlott le az első futam, azt gondolom, ez a legfontosabb. A téli szünetet követően a pálya szélén is rengetegen voltak, az a tapasztalat, hogy az amatőrök versenyén is jelentősen emelkedik a nézőszám.

A Lyukóbánya és Parasznya közé kilátogató közönség nem csak az amatőrök csatáját, hanem a linceces pilóták, hazánk élmezőnyébe tartozó párosok versenyét is láthatta. A hétvégi Eger Rally előtt többek között a bajnok Kazár Miklós, az R5-ös Ford Fiestával rajtoló Hadik András, valamint az ugyancsak miskolci Balogh János és ifj. Kiss László is ott volt a többiek között. Az ő esetükben az eredmény másodlagos volt, hivatalosan nem is jelent meg sehol.

Családi összhang

A MARB-os mezőnyben pedig Ladás siker, méghozzá egy házaspár győzelme született. Nagyon pontos, kiegyensúlyozott és gyors versenyzéssel nyerte meg a MARB miskolci viadalát Sándor András és Sándor M Emese, akik 6.5 másodperces előnnyel zártak az élen.

- Sokat dolgoztunk az autón, mostanra sikerült versenyképes állapotba hozni – fogalmazott a díjkiosztó előtt Sándor András. – Éppen ezért elsősorban tesztelni jöttünk Miskolcra, de nagyon örülünk, hogy végül sikerült megnyerni az abszolút értékelést. Az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlesztettünk a Ladán, ami most már tényleg úgy működik, ahogy szeretnénk. Most még nagyon az elején tartunk, de ez a győzelem hatalmas lökést ad nekünk. Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy hány versenyen állunk rajthoz a sorozatban, még az is elképzelhető, hogy kipróbáljuk magunkat az Rallye2-ben. Egyelőre nem tervezünk nagyon előre, mindig a következő feladatot tartjuk szem előtt.

Sándor M Emese navigátor hozzátette: rendkívül koncentráltak voltak a nap folyamán, és végre technikailag is minden úgy alakult, ahogyan eltervezték. Egyfajta elégtételt is éreztek a tavalyi esztendő miatt, 2014-ben ugyanis nagyon sok problémával küzdöttek, a sors most valamit visszaadott nekik ezzel a sikerrel.

A Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) szűk egy hónap múlva folytatódik. Az Északi Régió második versenyét Heves megyében rendezik. Április 18-án és 19-én Egerbakta és Sirok között találkoznak egymással az amatőr párosok.

ÉM-ME


A MARB Miskolc abszolút végeredménye

  • Sándor András, Sándor M Emese (Lada 2101) 18:06,4
  • Tompa Márk, Elek Péter (Opel Corsa A) +6,5
  • Prigyeni „Tiszák” Péter, Apkó András (Lada 2105) +9,0
  • Riskó Dániel, Bíró Péter (Toyota Corolla) +19,0
  • Galuska Szabolcs, Várfalvi Gábor (Lada 2107) +21,8
  • Bíró Gergő, Bíró Balázs (Opel Astra GSi) +47,2


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!