Sport

2015.03.25. 22:07

Mezőkövesd Zsóry FC - A kihívás, a zsoké és a puding

Mezőkövesd - Szerdán délután sajtótájékoztatón mutatták be az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC új vezetőedzőjét.

Mezőkövesd - Szerdán délután sajtótájékoztatón mutatták be az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC új vezetőedzőjét.A „zsűriasztal” egyik oldalán Hagyacki József és Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatói foglaltak helyet, a másikon pedig Lucsánszky Tamás és Tóth László ült. A feszültséget Hagyacki József oldotta fel, aki rövid bejelentéseket tett.

Magáénak vallotta

– Két dologról kell önöket tájékoztatnom – kezdte Hagyacki József. – Az egyik már ismert: közösen abban állapodtunk meg, hogy a vezetőedzői tisztséget már nem Tóth László tölti be. Volt trénerünk itt marad, más feladatot kap, szakmai igazgató lesz. A megüresedett szakvezetői pozíciót Lucsánszky Tamás tölti be, új mesterünket aligha kell bemutatnom: NB II-es csapatoknál ténykedett, a Nyíregyházával pedig feljutott az élvonalba. Úgy gondoljuk, hogy ambiciózus edző, aki magáénak vallja célkitűzésünket. Újra hangsúlyozom, hogy nem mondtunk le az első, vagy második helyről, ugyanis NB I-esek akarunk lenni. Tíz forduló van hátra, hiszem és tudom, hogy Lucsánszky Tamással sikeres időszak vár ránk. Még annyit, hogy fél, plusz egy éves szerződést kötünk, a kontraktust nyáron, az akkori helyzet függvényében, újratárgyaljuk.

Megtiszteltetés

A sajtótájékoztatón szót kapott Lucsánszky Tamás, aki ezeket mondta:

– Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek és az, hogy ilyen nehéz feladattal bíztak meg. Bizonyára azért gondoltak rám, mert tudják rólam, hogy kedvelem a kihívásokat és nem akarok úgy járni, mint a zsoké felesége a temetkezési vállalattal… A felelősség az enyém, illetve a játékosokkal közös, hiszen legyenek csak ők a főszereplők.

A főnök–beosztotti viszonyt firtató kérdésünkre válaszolva Hagyacki József kijelentette, hogy Lucsánszky Tamás a nagy csapat egyedüli felelőse, és ha igényt tart a szakmai igazgatóra, akkor Tóth László segíteni fogja. Utóbbi az utánpótlásért, a személyi kérdésekért és az igazolásokért felel.

– Korrekt módon egymás között meg fogják beszélni teendőiket, az ügyes-bajos dolgaikat – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Megtudakoltuk azt is, hogy Lucsánszky Tamás találkozott-e már Tállai Andrással, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t tulajdonló Mezőkövesdi SE elnökével, s erre némileg meglepő választ kaptunk:

– Még nem beszéltem a politikus-elnök úrral, akinek ismerem a futballszeretetét – válaszolta az „örökös”. – Gondolom, hogy amikor leülünk, más kérése nem is lesz, „csak” egy, éspedig az, hogy jussunk vissza az élvonalba. Nos, valamennyiünknek ezért kell dolgoznunk. Egyébként pedig nem számolok, nem osztok és szorzok, eszembe sem jut, hogy még tíz forduló van hátra, s ezeken mit kell elérnünk. Mindig a soron következő találkozóra figyelek, s arra, hogy ezen szerezzünk három pontot, aztán jöhet a következő fellépés. Nem szeretem a ha-val kezdődő mondatokat, mert ezeknek a labdarúgásban sincs értelme. Egy közhelyszámba menő igazságot említhetek: a puding próbája az evés. Nekünk pedig a pályán kell „ennünk”, azaz teljesítenünk, én pedig hiszek a közös munka majdani sikerében. Másképpen nem is mondtam volna igent…

Megtudtuk még: a pályaedző a Soroksárról távozott Varga Attila lesz, Horváth Tamás ugyanakkor az utánpótlásban marad.

Szakmai barátság

Arra is fény derült a sajtótájékoztatón, hogy Lucsánszky Tamás először Tóth Lászlóval beszélt esetleges mezőkövesdi szerepvállalásáról. Ennek az a magyarázata, hogy szakmai barátság van köztük.– Sokszor kikértük már egymás véleményét – sorolta Tóth László, majd hozzátette: – A múltban gyakran beszélgettünk, a sors pedig úgy hozta, hogy most kollégák lettünk. Mellesleg együtt jártunk a pro licences tanfolyamra, és azonos hullámhosszon vagyunk. Számunkra fontos volt, hogy olyan szakember üljön a kispadunkra, aki ismeri az NB II-t – Lucsánszky Tamás ilyen edző és ez nagyon fontos dolog. Végül megjegyzem: azt már „mindenki” eldöntötte, hogy a Vasas nyeri a bajnokságot, de a helyzet nem ilyen egyszerű...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!