Sport

2015.03.31. 10:02

Kiskinizs vs. Bánhorváti - Expressz, Dallas, keresztfiú

Kiskinizs - Meglepetés történt Kiskinizsen, ahol a hazaiak megverték az éllovas Bánhorvátit.

Kiskinizs - Meglepetés történt Kiskinizsen, ahol a hazaiak megverték az éllovas Bánhorvátit.A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjának 20. fordulójában Kiskinizsre utazott a Bánhorváti. Sima lesz, gondolták a legtöbben teljes joggal, hiszen a bajnokságban utcahosszal vezető vendégek 25 ponttal szereztek többet a házigazdáktól. A papírforma azonban borult, a „totógyilkos” mérkőzésen 4-1-es hazai siker született.

Barcelónás stílusban

– Ez a forduló felvidított minket – lelkendezett Orosz Miklós, a Kiskinizs Labdarúgó Egyesület edzője, aki meccs utáni nyilatkozatában a Bánhorváti expressz megállításáról is beszélt. – Bejöttek a téli átigazolásaink, az új fiúkkal erősebbek lettünk, ráadásul a most alkalmazott hadrendünk is fekszik nekünk. Sokat néztük a televízióban a Barcelona gárdáját és úgy gondoltuk, hogy – természetesen csak a mi szintünkön – megpróbáltuk lemásolni a produkciójukat. A labdát sok és pontos passzal hoztuk fel, aztán a széleken próbálkoztunk, az eredmény pedig minket igazolt. A horvátiak eddig pontot sem veszítettek, mindenki róluk beszélt, most pedig már rólunk. Településünkön mindössze háromszáznegyvenen élnek, így ritkán kapunk szót, ezzel a diadallal viszont egyszeriben az érdeklődés középpontjába kerültünk. Családi öröm is ért: diadalunkhoz kereszt­fiam, Mató Gergely 3 góllal járult hozzá és 26 találattal már a lista második helyére kapaszkodott fel.

A szakvezető szerint van esélyük arra, hogy a pontvadászat végén fellépjenek a dobogó harmadik fokára, bár a bronzéremre a Szendrő, a Varbó és a Szalonna is pályázik.

– Majd meglátjuk, hogy kitart-e a lendületünk – folytatta Orosz Miklós. – Amennyiben állandósítjuk a Bánhorváti ellen nyújtott formánkat, nem félek a tavasz hátralévő találkozóitól.

Szerdán javíthatnak

A csoportot kudarca ellenére 11 pont fölénnyel vezeti a bánhorváti csapat.

– Már az egész mezőny ránk utazik – mondta Harnócz Zoltán, a vesztes alakulat trénere. – Gyengécske előadással rukkoltunk ki, ráadásul nekünk a rossz pálya a halálunk. Anélkül, hogy megsérteném kiskinizsi barátainkat, leszögezem, hogy a náluk lévő gyep inkább búcsú megtartására alkalmas, focimeccsre már kevésbé. Persze már mindegy, annyit hibáztunk, mint a többi találkozónkon együttesen, aztán szerencsénk sem volt. Csaknem egy éve kaptunk ki legutóbb, ezért mondtam, hogy diadalmenetünk majdnem olyan hosszú volt, mint a Dallas film­sorozat. Most elcsúsztunk, de a „forgatást” már szerdán újrakezdhetjük: a Magyar Kupa keretében a Felsőzsolcát fogadjuk. Mivel nincs rajtunk győzelmi kényszer, amolyan búfelejtőnek jó lesz a mérkőzés, soron következő bajnokinkat pedig szombaton vívjuk, a Hid­végardó látogat hozzánk – szóval pár nap alatt lábra állhatunk.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!