Sport

2015.03.14. 21:05

DVTK vs. Pécs - Leadott kétgólos előny: egy pontocska

Az NB I 20. fordulójának nyitómeccsét a Diósgyőr és a Pécs játszotta pénteken este.

Az NB I 20. fordulójának nyitómeccsét a Diósgyőr és a Pécs játszotta pénteken este.

Ahhoz képest, hogy a mostani volt a DVTK első tavaszi hazai bajnoki mérkőzése, a szokásosnál kevesebb néző látogatott ki az összecsapásra, amibe nyilvánvalóan az is belejátszott, hogy mostantól már csak klubkártyával lehet jegyet váltani, meccsre járni. Az ultrák az egyik közeli vendéglátó-helyiségben voltak, a helyük ezért szinte teljesen üresen tátongott. Az összecsapás előtt bemutatkozott a klub új kabalafigurája, a lovag, aki lovával – és egy piros-fehér zászlóval a kezében – végiggaloppolt a rekortánon. A csapatkapitány, Gosztonyi kisebb sérülés miatt kimaradt a Diósgyőr kezdőjéből, a karszalagot így Bacsa viselte. Újabb játékos debütált a jelenleg „hiányos” középhátvédposzton, Sivic Tomislav Németh Milánt vetette be Szalai mellett.

Gyorsan kettő

A hazaiak igyekeztek már az elején nyomást kifejteni a pécsiekre, amit egy-két lendületes megindulás jelzett leginkább. A tizedik perc tájékán Marjanovicnak volt egy lövése, illetve egy érkezése középen, de Uzoma tisztázni tudott az utolsó pillanatban. Egy szögletet követően adódott újabb diósgyőri sansz, aztán egy Némethen megpattanó labda okozott izgalmakat a borsodiak kapujánál. Gyorsan felfejlődött ennél az akciónál a PMFC, mindez mutatta taktikájuknak egyik részét. A 23. percben jól építkezett a DVTK, de Koman 19 méteres lövésében nem volt elég erő, kevéssel ezután pedig Husic nem sokat tévedett szabadrúgásból. Néhány bosszantó labdaeladás után egy jó játékvezetői felismerésnek köszönhetően vezetést szerzett a Diósgyőr, amelynél három percen belül Marjanovic használt ki egy pécsi védelmi hibát – így gyorsan kétgólos előny alakult ki a pályaválasztó javára. A szünet előtt azonban szépíteni tudtak a pécsiek, amellyel nyílttá tették a találkozót.

A folytatásban

Koman helyett Gosztonyi érkezett a második félidőre, mint utólag kiderült: a cserét a volt válogatott kérte, sérülés miatt. A találkozón ez idő tájt inkább a mezőnyjáték domborodott ki, a trénerek is érezték mindezt, ezért folyamatosan érkeztek a gyepre a friss emberek azzal a céllal, hogy lendítsenek a mecc­s menetén – nyilván saját csapatuk oldalára. Az újabb találat a baranyaiaknak jött össze, az ügyes, sok cselt felvállaló Rácz okosan vette célba a DVTK kapuját, de abban, hogy ezzel a góllal egyenlített a PMFC, Antal kapus is ludas volt. A Diósgyőr igyekezett harcolni a győzelemért, de a vendégek állták a rohamokat, már nem volt annyi erő és kreativitás a házigazdában, hogy ismét a maga felére billentse a csatát. A végén – részben – ismét a felíveléses taktikához folyamodott a Diósgyőr, de hiába volt minden erőfeszítés. Volt aki még szurkolt a lelátón, míg más bosszankodott, mert a tavaszi szezonban harmadik összecsapásán sem tudott győzni a DVTK. A két pont elvesztése a kétgólos előny birtokában különösen fájó – amivel újabb lépésekkel távolodott a dobogó, nagy formajavulás és kevesebb hiba kellene ahhoz, hogy mindez megforduljon.

ÉM-MI



A gólok története

28. perc: A 11-es pont előtt Grumicot szerelni akaró Uzoma térdéről az ötösnél lévő Bacsa elé pattant a labda, a támadó Poleksicbe lőtte a labdát, amely viszont visszapattant rá, a játékszer pedig másodszorra a pécsiek ketrecébe került, 1-0.

31. perc: Romic suta mozdulattal passzolt hátrafelé, amivel éppen Marjanovicot hozta helyzetbe, aki 15 méterről a bal alsó sarokba tekerte a játékszert, 2-0.

42. perc: Gyors pécsi ellentámadás futott a pályán: Szatmári hozta fel a labdát középen, kitette balra Márkvárthoz, aki a belül érkező Makrievhez továbbított, a légiós pedig 6 méterről a DVTK kapujába helyezett, 2-1.

74. perc: Rácz harcolt ki egy szögletet. Márkvárt végezte el gyorsan a sarokrúgást, Ráczhoz játszott, aki a tizenhatos bal sarka elől célba vette a kaput és a labda a jobb felső sarokba vágódott, 2-2.


JEGYZŐKÖNYV

Labdarúgó OTP Bank Liga, 20. forduló

Diósgyőri VTK vs. Pécsi MFC

2 - 2   (2 - 1)

Miskolc, 4000 néző. V.: Solymosi Péter (Kelemen Attila, Horváth Róbert, Oláh Gábor, Berger József).


Diósgyőri VTK: Antal - Okuka, Szalai, Husic, Németh - Koman, Krstic - Marjanovic, Barczi, Bacsa - Grumic. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Pécsi MFC: Poleksic - Nagy J., Romic, Ojdanic, Uzoma - Márkvárt, Manjrekar - Pauljevic, Weitzer, Szatmári - Makriev. Vezetőedző: Robert Jarni.


Gólszerző: Bacsa (1-0) a 29. percben, Marjanovic (2-0) a 31, Makriev (2-1) a 42., Rácz (2-2) a 74. percben.

Sárga lap: Szalai a 32., Marnjekar a 32., Weitzer az 55., Husic a 84., Nagy a 88., Okuka a 90. percben.

Kiállítás: -.

Csere: Koman helyett Gosztonyi a 46., Szatmári helyett Rácz az 54., Bacsa helyett Griffiths a 67., Weitzer helyett Fröhlich a 71., Barczi helyett Egerszegi a 71., Makriev helyett Horváth A. a 90. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!