Sport

2015.03.26. 13:15

DVTK vs. PEAC - Szécsi visszatért, Horváth Bernadett is edzett

Elvileg a pécsi edző csak a kispaddal szemközti lelátóról nézheti a csapatát ma 18 órától.

Elvileg a pécsi edző csak a kispaddal szemközti lelátóról nézheti a csapatát ma 18 órától.A PEAC-Pécs elleni bajnoki elődöntőre készülő Aluinvent-DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapatának e heti edzésein – a negyeddöntőt betegség miatt kihagyó – magyar válogatott játékos, Szécsi Orsolya is részt vett már, és még a győri Magyar Kupa elődöntőben megsérült Horváth Bernadett is elkezdte a könnyített munkát. Előbbi szinte biztos, hogy bevethető lesz a PEAC ellen, utóbbi kosaras még aligha, de a kispadon valószínűleg ott lesz. Nem úgy, mint a pécsiek edzője, Zeljko Djokic, aki a legutóbbi meccsen, a Szekszárd elleni negyeddöntőn két technikait is kapott. A büntetéssel automatikus egymeccses eltiltás jár, amelyet nem is akárhol tölthet le, csak a kispaddal szemközti lelátóról nézheti az összecsapást a szakvezető.

Idegenben is

– Ezzel mi nem foglalkozunk, csak saját magunkkal, azzal, hogy azt tudjuk játszani, amit elterveztünk, amire képesek vagyunk. Kemény párharcra számítunk, a bajnokság elején ott kikaptunk 4 ponttal, idehaza és semleges helyszínen, a kupában Győrben mi nyertünk – mondta Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy mi kell ahhoz, hogy idegenben nyerjenek, így felelt: – A hazai pálya nekünk nagyon fontos, és előnyt is jelent, hiszen nekünk van a legnagyobb szurkolótáborunk, amelyik Miskolcon kiváló atmoszférát teremt. Idegenben, ennek hiányában nehezebb játszani, de a csapat képes arra, hogy más helyszínen is tudjon jó játékot produkálni, hogy idegenben is tudjon mecset nyerni.

ÉM-BCS


Játékosok mondták

Bálint Réka: ,,Kemény párharc lesz, de nem vagyunk esélytelenek, szeretnénk megmutatni, hogy a Magyar Kupában a PEAC ellen elért siker nem a véletlen műve volt, hogy többször is le tudjuk őket győzni egymás után. Nem hiszem, hogy leküzdhetetlen akadály lenne idegenben meccset nyerni, tavaly a PINKK az alapszakasz negyedik helyéről lett bajnok úgy, hogy az elődöntőben előbb minket, majd a fináléban a Pécset is legyőzte házon kívül.”


Rasheed Rita: ,,Az biztos, hogy kemény csata lesz, a kupában is simán nyertünk a végén a Pécs ellen. Nincsenek jó gondolataim ennek a meccsnek a kapcsán, mert ugye mennek a háttérben a dolgok, ezért is kellene megmutatni a pályán, hogy mi vagyunk a jobbak. A meccs körülményeinek egy részétől már nem kell annyira tartanunk, a pécsi csarnok varázsa, hangulata már nem olyan, mint régen, és ha Győrben nyerni tudtunk a PEAC ellen, akkor erre Pécsett is képesek leszünk.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!