Sport

2015.03.19. 16:13

A klubnál mindenkinek fülig ér a szája

Miskolc - A csapatvezető menedzser szerint még nem laktak jól, „éhezik” a további sikereket. Interjú: Egri Gergellyel, a Miskolci Jegesmedvék magyar bajnoki és Mol Liga-aranyérmes jégkorong csapatának menedzserével.

Miskolc - A csapatvezető menedzser szerint még nem laktak jól, „éhezik” a további sikereket. Interjú: Egri Gergellyel, a Miskolci Jegesmedvék magyar bajnoki és Mol Liga-aranyérmes jégkorong csapatának menedzserével.A Miskolci Jegesmedvék szombat esti, Mol-ligás sikere óta a sárga-feketék nevétől hangos a hazai hokisport. A diadalt a játékosok harcolták ki a jégen, de egy nagy szelet torta természetesen a csapatvezető menedzsernek is jár. Egri Gergelyt aranyérmük ürügyén kértük beszélgetésre.

- Mint az együttes egykori játékosa, nem sajnálja, hogy pályafutása során ilyen diadalban nem volt része?

Egri Gergely: Nem töprengek ezen. „Utódaim” engem is megajándékoztak, így vezetőként lettem részese annak, amit aktív sportolóként nem kaptam meg a sorstól.

- Az ön vitrinjéből is már csak az aranyérem hiányzott…

Egri Gergely: A siker mindannyiunké. Győzelmünk nem egy év kimagasló eredménye, hanem az ezt megelőző legalább egy évtizedes tudatos és értékalapú építkezésé. Évek óta ott toporogtunk a végső győzelmek előtt és csak idő kérdése volt, hogy mikor érünk révbe. Az utóbbi időben mondtuk: az nem létezik, hogy ezt tőlünk valaki jobban akarja, vagy többet tesz érte.

- Csapatvezetőként hogyan élte meg a felejthetetlen pillanatokat?

Egri Gergely: Elsőre egy picit különös volt, hogy győztünk, mert nekem – a sportvezetővé előrelépett korábbi miskolci játékosnak – a pályafutásom alatt nem volt részem túl sok sikerben. Mayer Péter szakmai igazgatóval, hajdani társammal azon viccelődtem, hogy egész életünkben túlnyómórészt csak kikaptunk. Most végre nyertünk, így nekem is fülig ér a szám – és klubunknál mindenkinek.

- Amikor kiválasztották Majoross Gergely vezetőedzőt, megérezték, hogy a neve mellé kell tenniük az „ikszet”, vagy csak beletrafáltak?

Egri Gergely: A tavalyi év elején érett meg bennünk az a gondolat, hogy gyökeresen váltunk a korábban bevett gyakorlatunkkal. Nem akartunk jól csengő nevet, vagy tapasztalt hadvezért, egyszerűen olyan személyben gondolkodtunk, aki a rendszerünkbe hozza azt az egyetlen dolgot, aminek eddig híján voltunk: a győztes attitűdöt. Sokat beszélgettünk lehetséges jelöltekkel, és végül Majoross Gergellyel mellett döntöttünk, mert nála éreztük a leginkább az eltökéltséget és az erőt erre a feladatra.

- Korábban kanadai trénereket szerződtettek, de utólag kiderült, hogy a „mi kutyánk kölyke” jobb választás volt. Marad-e a mostani fiatal szakvezető, vagy új mester után kell nézniük?

Egri Gergely: Az idei szezon előtt egy plusz egy esztendős szerződést kötöttünk, azzal az opcióval, hogy júniusig újratárgyaljuk a következő évi együttműködés részleteit. A profi sportban, így nálunk is előfordulhat az, hogy a továbbiakban külön utakon folytatjuk. Úgy gondolom, hogy ebben az esetben sem lehetünk elégedetlenek, hiszen mindenki elérte a kitűzött célját. Az edző hírnevet szerzett, a klub pedig az első győzelmét.

- A jövőről mikor ülnek le tárgyalni a játékosokkal?

Egri Gergely: Vannak elképzeléseink, hogy kiket szeretnénk megtartani, valamint vannak információink arról is, hogy kiket tudunk megtartani. Mindannyian nagyon szeretnénk ezt a társaságot együtt tudni a következő évadban, de akadnak korlátaink, amelyeket nem szabad átlépnünk. Egy ilyen siker magával hordozza azt is, hogy játékosaink iránt megnő az érdeklődés és bármennyire szeretnénk, nem mindig fogunk lépést tartani a tőlünk gazdagabb, vagy komolyabb bajnokságban játszó klubok ajánlataival.

- Liganyertesként hogyan és miképpen léphet előre csapatuk?

Egri Gergely: Erős és egységes klubunk van. Édesapámnak hála, biztosított a szilárd pénzügyi háttér, a már említett Mayer Péter és Bíró Ignác utánpótlás szakmai igazgató-helyettes pedig évek óta garancia a magas színvonalú szakmai munkára. Szorgos és ésszerű munkával erre lehet építkezni. A Miskolci Jegesmedvék és a hozzá kapcsolódó szervezetek működése a bizalmon és a megbecsülésen alapszik. Az itt dolgozó embereket – a gépészektől a versenybírókig mindenkit – nem a sikerek, vagy a pénzszerzés iránti vágy, hanem a nehéz idők hozták össze. A szurkolóink mellett, ők jelentik klubunk legnagyobb erejét, ezért az első bajnoki aranyunkat nekik is ajánljuk.

- Indulnak-e nemzetközi kupában?

Egri Gergely: A Mol Liga évről-évre egyre nívósabb és jobb bajnokság, amelyben további potenciált látunk. Reméljük – tartva a hét éve töretlenül fejlődő ütemet – jövőre még kiegyenlítettebb és még több szurkolót vonzó küzdelemsorozat lesz. Elsődleges célunk, hogy megvédjük az elsőségünket és minél tovább jussunk a Kontinentális Kupában, amelyre magyar bajnokként jogosultak vagyunk nevezni. Azt nem tudom, hogy minden úgy alakul-e, ahogyan eltervezzük, de egy dolgot ígérhetek mindenkinek: a Miskolci Jegesmedvéknél még senki nem lakott jól, „éhezzük” a további sikereket, s bőven akad még hely a csarnok tetején a bajnoki zászlóknak.

- A Miskolci Jegesmedvék gárdája most reflektorfénybe került. Milyen rövid- és középtávú elképzeléseket dolgoznak ki annak érdekében, hogy fejlődésük töretlen maradjon?

Egri Gergely: Mindent megteszünk a város, a szponzorok és a szurkolók további megörvendeztetésére. Feladatunk adott: vagy több pénzt kell behozni a rendszerbe, vagy erősebb bajnoki küzdelemsorozatban kell részt vennünk a jelenlegi gárda együtt tartásához és az előrelépéshez. Mind a kettőn dolgozunk, de egyelőre kevés esélyt látok bármelyikre.

Névjegykártya: Egri Gergely

  • Életkora: 35
  • Családi állapota: nős, három gyerek apja
  • Klubja: Miskolci Jegesmedvék
  • Tisztsége: csapatvezető menedzser
  • Hobbija: sport, minden mennyiségben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!