Sport

2015.02.14. 17:21

Második lett Gercsák Szabina az utánpótlásrangsorban

Budapest, Miskolc - Újabb erkölcsi elismerésben részesült a miskolci cselgáncsozó.

Budapest, Miskolc - Újabb erkölcsi elismerésben részesült a miskolci cselgáncsozó.Budapesten rendezték a Héraklész Gálát, amelyen a tavalyi évben tartott korosztályos, felnőtt Európa- és világbajnokságokon, valamint a nankingi ifjúsági olimpián legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú versenyzőket, továbbá edzőiket díjazták.

Kevés volt…

Megnyitót Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondott: kiemelte, hogy a jövő bajnokaira már eddig is büszkék lehettünk. A sportvezető hozzátette: a magyar utánpótlássport erejét jól mutatja a fiatalok által 2014-ben megnyert több mint ötven aranyérem. A lányoknál Kárász Anna, az EDF Démász Szeged kajakosa a felnőtt és az U23-as világbajnokságon két-két aranyérmet nyert, emellett a felnőtt Eb-n is begyűjtött egy-egy első és második helyezést. Érdekesség, hogy az ifjúsági olimpiai bajnoki cím egyik nemnél sem volt elegendő az elsőséghez, így Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club „csak” második lett.

– Szabina tavaly is második volt a gálán – mondta Flórusz János, a Hell Miskolci Judo Club elnök-vezetőedzője. – Részvételünket és azt, hogy eljutottunk idáig, megtiszteltetésnek vettük. Tanítványomat felnőtt világbajnok előzte meg tavaly, most pedig egy kétszeres felnőtt világbajnok kajakos bizonyult tőle jobbnak. Ez még rendben is van, azt viszont érdekesnek tartom, hogy Szilágyi Liliána, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó szóba sem került…

Rióért harcol

A Gercsák-Flórusz „kettős” pénteken kocsiba ült és Ausztria felé vette az irányt.

– Az oberwarti női Világkupán 63 kilóban szombaton állok tatamira – vette át a szót Gercsák Szabina. – Huszonöten küzdünk, köztük amerikaiak, japánok, hollandok, osztrákok, németek. Mivel ez a viadal is olimpiai kvalifikációs esemény, mindenképpen pontokat kell gyűjtenem. A verseny után egyébként még Ausztriában maradunk, háromnapos edzőtáborozáson veszünk részt és kedden este érkezünk haza.

Apropó, kedd. Ha minden jól megy, ezen a napon eséllyel pályázik az Év műhelye cím elnyerésére a Hell MJC. Erről így beszélt Flórusz János:

– A hónap műhelye díjunk már van, most pedig több sportág képviseletében tizenkét jelölt versenyez a büszkeséget jelentő elismerésért. Ötvenszázalékos esélyt adok magunknak a végső sikerre. Ha célba érnénk, kétmillió forintos sportfelszerelés vásárlási utalvánnyal gazdagodnánk. Nagy szükségünk lenne rá, így tényleg izgulunk, egészséges drukkal várjuk a döntnökök határozatát.

ÉM-KT

A legjobb versenyzők, csapatok

Fiúk: 1. Tóth Krisztián (cselgáncsozó), 2. Hajdú Jonatán (kenus) és Esztergályos Patrik (párbajtőrvívó), 3. Grátz Benjámin (úszó).


Lányok: 1. Kárász Anna (kajakozó), 2. Gercsák Szabina (cselgáncsozó) és Márton Anna (kardvívó), 3. Földházi Zsófia (öttusázó).


Fiúk, kiscsapat (2-4 fő): 1. párbajtőrcsapat (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Hamar Balázs), 2. kajak-kenu csapat (Birkás Balázs, Balaska Márk), 3. öttusacsapat (Bereczki Richárd, Regős Gergely, Tomaschof Soma)


Lány kiscsapat (2-4 fő): 1. teniszcsapat (Stollár Fanny, Gálfi Dalma, Udvardy Dalma), 2. kajak-kenu csapat (Lucz Noémi, Sólyom Dóra), 3. vívócsapat (Márton Anna, László Luca, Záhonyi Petra, Papp Borbála).


Csapat: U18-as vízilabdacsapat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!