Sport

2015.02.04. 09:08

DVTK: Koman mellett Kovács Gábor is Törökországba utazik

Miskolc - Van belső védő: Kovács Gábort kivásárolja a Pakstól a Diósgyőr.

Miskolc - Van belső védő: Kovács Gábort kivásárolja a Pakstól a Diósgyőr.Nenad Rajic, Elek Ákos, Kádár Tamás, Debreceni András, Csirszki Martin és Szabó Balázs után kedden újabb játékossal csökkent a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kerete, miután kiderült, hogy az ősszel kevés lehetőséget kapó középpályás, Bori Gábor a tavaszi szezont az NB II-es Vasasnál tölti, kölcsönben (mint ismert, a piros-fehéreknek egy futballistája már hónapokkal ezelőtt elment kölcsönbe, Nikházi Márk Dunaújvárosba).

Rövidesen összeállhat

Aggódniuk persze nem kell(ett) a szurkolóknak, annak ellenére sem, hogy az „érkező” oldalon kedden kora estig mindössze a szerb középpályás, Milos Krstic szerepelt. Azt már többször megírtuk, hogy középhátvéd posztra az első számú jelölt a paksi Kovács Gábor, akinek a helyzetéről egy nappal ezelőtt még azt tudattuk, hogy nem tisztázott (a klubok egyeztettek a vételárról). Kedden délután telefonon elértük a 27 esztendős játékost, aki ekkor csupán ugyanazt tudta nyilatkozni, mint ami vele kapcsolatban korábban megjelent: „Folynak a tárgyalások, közel állnak az álláspontok…” Kovács G. egyébként nem játszott a paksiak keddi, Kecskemét elleni felkészülési találkozóján, aminek az okáról a labdarúgó ezt nyilatkozta: „Volt egy kisebb sérülésem, achilles-gyulladás, ami végül is már rendbe jött, de akkor is csak a törökországi edzőtáborban terheltem volna, ha nincs a DVTK érdeklődése. Merthogy az edzőnkkel, Csertői Auréllal ebben maradtunk.”

Kovács Gábor: DVTK

Az Észak-Magyarország kedden késő este úgy értesült, hogy Kovács Gábor nem a paksiakkal utazik Törökországba edzőtáborba, hanem csak egy nappal később, amikor a Diósgyőr is indul. Ugyanis információink szerint a belső védővel már korábban dűlőre jutott a DVTK a klubváltásának feltételeiről, és kedden az esti órákban a Pakssal is megszületett az egyezség, a két klub megállapodott a játékos kivásárlási árában. Lehet, hogy a labdarúgó ma még nem áll edzésbe Diósgyőrben, hanem az elválásával kapcsolatos ügyeit intézi Pakson.

Koman Diósgyőrben folytatja

Ugyancsak esti fejlemény volt az, hogy a 36-szoros válogatott középpályás Koman Vladimir Miskolcra érkezett, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Diósgyőri VTK vezetőivel. A megbeszélés több órán át tartott, éjszakába nyúlóan és végül megállapodtak egymással: Koman Vadimir a DVTK játékosa lett.

Szerb, kolumbiai

Rajta kívül kedden két új próbajátékos bukkant fel az Andrássy úton: a szerb belső védő, a 22 éves Slobodan Lalic legutóbb az örmény élvonalbeli Ulisses Yerevan (ahonnan idén január 1-jével jött el) futballistája volt, míg ezt megelőzően hazájában focizott, mégpedig a Hajduk Kulában (kölcsönben Tekstilac és Backa Topola), a Vozdovacban, illetve a Cukarickiben. Egy támadó is megjelent a stadionban, aki nem más, mint a 18 esztendős kolumbiai Jason Valencia. Az ő csapatlistája még nem lehet veretes, hiszen mindössze a Deportivo Independiente Medellín és a spanyol FC Valencia utánpótláscsapataiban pallé­rozódott eddig.

ÉM-MI



Amit Koman Vladimirról tudni lehet (illik)

Koman Vladimir Ukrajnában, Ungváron született 1989. március 16-án, de gyermekkorában családjával együtt Szombathelyre költözött. Koman Vladimir, akinek édesapja szintén labdarúgó volt, pályafutását a helyi Haladásban kezdte. Mindössze tizenöt éves volt, amikor bemutatkozott az NB II-ben a felnőttek között, ahol az első gólját 2004. szeptember 25-én szerezte. Nem egészen egy évvel később, 2005 nyarán már az olasz első osztályú Sampdoria csapatának játékosa volt. Koman a Serie A-ban 2007. április 7-én mutatkozott be a Torino elleni hazai mérkőzésen, rögtön a kezdőcsapat tagjaként, és adott egy gólpasszt a találkozó egyetlen gólja előtt. A 2007/2008-as szezont a tartalék (Primavera) csapatban töltötte, amellyel bajnokságot és kupát nyert. A 2008/2009-es idényben a Serie B-ben szereplő US Avellinó játékosa volt, aztán a szezon végén visszatért a Sampdoriához, amely megint kölcsönadta, ezúttal a Serie A újoncának, a Barinak. A 2010/2011-es szezont már ismét a Sampdoria nagycsapatánál kezdte, és a bajnokságban is rendre szóhoz jutott. 2010 szeptember 16-án az UEFA Európa Liga csoportkörében a PSV Eindhoven ellen a nemzetközi kupaporondon is bemutatkozott, méghozzá kezdőként gólpasszal segítette csapatát. 2010 október 21-én a Metaliszt Harkiv ellen pedig már első nemzetközi kupagólját is megszerezte, igaz csapata kikapott Ukrajnában (1-2). A Debreceni VSC elleni 2-0-ra elvesztett találkozón pedig ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is. Viszont csapata 2011. júniusában kiesett az első osztályból, miközben Koman Vladimir 24 bajnokin lépett pályára, amelyből csak 14-szer volt kezdő. A másodosztályban is csak perceket kapott. 6 bajnokin lépett pályára és 1 kupamérkőzésen. 2012. január 6-án a Sampdoria–Varese olasz bajnoki mérkőzésen a 85. percben lépett pályára, majd a 93. percben piros lapot kapott. Ez volt a genovai klub színeiben az utolsó mérkőzése. 2012. január 31-én a Ligue 2-ben szereplő AS Monaco csapatába igazolt, négy és fél évre, de csak fél év lett belőle, mert a 2012-es nyári átigazolási szezonban, hároméves szerződést kötött az orosz csapattal. Ezt nem töltötte ki, tavaly nyáron szerződést bontott a klubbal, és az elmúlt hónapokban csapat nélkül volt.

A válogatottban

Koman Vladimir csapatkapitánya volt a magyar U17-es válogatottnak a 2006-os luxemburgi Európa-bajnokságon. A 2008 júliusában zajló U19-es Európa-bajnokságon annak a magyar csapatnak a tagja volt, amelyik a harmadik helyet szerezte meg. Mivel ezzel az eredménnyel a válogatott kvalifikálta magát az U20-as világbajnokságra, Koman csapatkapitányként tagja volt annak a magyar együttesnek, amelyik bronzérmet szerzett, és nem mellékesen öt találatáért ezüstcipővel jutalmazta őt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség.

A felnőtt válogatottba Erwin Koeman hívta be először 2010 májusában a németek és a hollandok elleni barátságos mérkőzésekre. A németek elleni vesztes mérkőzésen (0-3) mutatkozott be, méghozzá kezdőként 2010. május 29-én. A 2010-es Európa-bajnoki selejtezőkön már Egervári Sándor volt a szövetségi kapitány, aki az egyiptomi U20-as vb-n is a magyar utánpótlás-válogatott edzője volt. Koman nála már alapembernek számított, a Moldova elleni selejtezőn megszerezte első gólját is 2010. szeptember 7-én, ezzel harcolta ki a válogatott a győzelmet (2-1). Koman jelenleg 36. válogatott meccsénél tart, legutóbb 2014. május 22-én Debrecenben a dánok elleni 2-2-re végződött meccsen jutott szóhoz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!