Sport

2015.02.14. 14:33

DVTK: Husicért nem érkezett ajánlat a román klubtól

Miskolc - Mint az közismert, a Diósgyőri VTK keretéből a bosnyák védő, Senad Husic itthon maradt, amíg a többiek Törökországban dolgoztak, ő kezelésekre jár(t).

Miskolc - Mint az közismert, a Diósgyőri VTK keretéből a bosnyák védő, Senad Husic itthon maradt, amíg a többiek Törökországban dolgoztak, ő kezelésekre jár(t).

Amint az az összeállításokból is kitűnt, a középpályán és a csatársorban nincs gondja a diósgyőriek szakvezetőjének, viszont a védelem összeállításakor már kevesebb a variációs lehetőség, különösen most, amikor ketten (Kovács G., Husic) maródiak. Jelen állás szerint az Okuka, Szalai, Eperjesi, Alves, Németh M. alkotta ötösfogatból kellene kiválasztani azt a négy embert, aki kezdeni fog jövő szerdán (amely 14 óra helyett 16 órakor kezdődik), a Budapest Honvéd elleni Ligakupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén. Vajon tesz-e még bármilyen lépést a piacon a DVTK az átigazolási időszak február 23-i lejártáig? – kérdeztük mindezt Árki Gábor sportigazgatótól.

Csak extrém esetben

– Már megjelent többek között a klub oldalán is, hogy az átigazolást lezártuk, ez csak abban az esetben változhat, ha valamilyen extrém eset, teszem azt, komolyabb sérülés áll elő, következik be. Jelenleg ilyen nincs – mondta az Észak-Magyarországnak a sportvezető. – A sérültek közül remélhetőleg Kovács Gábor hamarosan rendben lesz, Senad Husic pedig azért nem ment el a többiekkel Törökországba, mert a vádlijában vérömleny keletkezett egy rúgás után, és nem szerettük volna, ha egy hosszabb repülőúton, ahol sokat kell ülni, illetve a magasságkülönbség miatt esetleg komolyabb probléma állna elő. Az előzetesen megbeszéltek szerint hétfőn délután tartja majd vezetőedzőnk a heti első edzést, remélhetőleg Husic ezen már ott lesz. Az nem titok, hogy Balogh Bélát szerettük volna megszerezni, de a pécsiek egyértelműen elzárkóztak az eladásától.

Nem sokkal ezen beszélgetést követően – pénteken délután – egy hír látott napvilágot a baloldali védővel kapcsolatban, a gsp.ro román hírportál szerint Senad Husicot szívesen vinné a Dinamo Bukarest. A transfermarkt.de szakoldal szerint a bosnyák hátvédnek 400 000 euró a piaci értéke. Ezen fejlemény miatt ismét megkerestük a diósgyőriek klubigazgatóját, aki ennyit jegyzett meg:

– A DVTK-hoz nem érkezett semmilyen ajánlat a román klubtól… – jegyezte meg Árki Gábor.

Hetekkel ezelőtt lehetett arról hallani, hogy Husic esetleg máshová igazolhat, viszont ha most távozna, azzal nehéz helyzetbe kerülne a Diósgyőr, hiszen nemsokára indul a tavaszi szezon, gyorsan kellene pótolni.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!