Kazincbarcika hírei

2012.02.10. 13:30

Egy hét alatt két újabb tárlat

Kazincbarcika - Textilhatású grafikák és gyönyörű kézimunkák várják a művészetbarátokat Kazincbarcikán, mindkét tárlat ezen a héten nyílt meg.

Kazincbarcika - Textilhatású grafikák és gyönyörű kézimunkák várják a művészetbarátokat Kazincbarcikán, mindkét tárlat ezen a héten nyílt meg.A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában Bodnár Ildikó pasztellkrétával és tollal készült színes, textilhatású grafikáit tekinthetik meg az odalátogatók. Az alkotások fókuszában maga az ember áll, annak ellenére, hogy motívumként ritkán láthatunk emberi alakot. A grafikus sokkal inkább a belső értékeket, érzéseket, gondolatokat jeleníti meg alkotásaiban, melyekkel már több rangos elismerést vívott ki.

A Kisgalériában a kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Klubjának tagjai állítják ki munkáikat. A csoport ötödik közös tárlatát Klimon István alpolgármester nyitotta meg csütörtök késő délután. Beszédében szólt a gobelinkészítés történetéről és technikai sokszínűségéről; így a klub tagjainak munkáit a laikusok is hozzáértőbb szemmel tekinthették meg a megnyitót követően. A művészi kivitelű kézimunkákról többnyire híres festmények, csendéletek köszönnek vissza, így a barcikai öltögetők kiállítása igazi kuriózum a műfajban.

-GJ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!