Sport

2015.02.05. 12:39

Az elnökségi tag három célja

Miskolc - Deák-Bárdos Mihály rendezni kívánja az MVSI és a diósgyőri birkózó klub közötti helyzetet.

Miskolc - Deák-Bárdos Mihály rendezni kívánja az MVSI és a diósgyőri birkózó klub közötti helyzetet.Deák-Bárdos Mihályt, Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. szakmai vezetőjét a múlt héten pénteken választották be a Magyar Birkózó Szövetség elnökségébe, aki három pontban foglalta össze azokat a célokat, amelynek a megvalósításában közreműködni szeretne, ebbéli pozíciójában.

– Az egyik, hogy minél több támogatási, fejlesztési pénzt tudjunk lehívni Miskolcra a Magyar Birkózó Szövetség keretéből, nem csak a Miskolci Városi Sportiskola, hanem a diósgyőri birkózó klub számára, mert a kettő együtt egy egész – mondta Deák-Bárdos Mihály, majd így folytatta: – A másik, hogy folyamatosan fenntartott legyen az országos szövetség vezetésében a miskolci képviselet, a harmadik pedig, hogy rendezett helyzet alakuljon ki a sportiskola és a diósgyőri birkózó sportszervezet között, egy együttműködési szerződés keretein belül.

Utóbbival kapcsolatos kérdésünkre, hogy mit kell rendezni, Deák-Bárdos Mihály azt válaszolta, hogy bár az elmúlt években az MVSI versenyeztette a serdülő korosztálytól lefelé a fiatalokat, az országos szövetségtől mégsem kapott erre pénzügyi támogatást, ugyanis a sportiskola a szakági szövetségnél önálló szereplőként nem jelent meg. Az MVSI szakmai igazgatója azt is megjegyezte, hogy arra törekednek majd, hogy a megyeszékhely mindkét birkózással foglalkozó sportszervezete részesüljön támogatásból, ennek érdekében az MVSI-nél sportoló 34 birkózó mellé további fiatalokat szeretnének megnyerni a sportág számára, a diósgyőri birkózás számára.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az MBSZ 25 tagú elnökségében milyen szerep juthat egy-egy tagnak.

– A szövetség vezetésének a koncepciója az, hogy a jövőben koordinálják a hazai birkózósportban folyó munkát, az egyszemélyes döntések helyett – mondta Deák-Bárdos Mihály. – Ennek jegyében nyolc különböző bizottságot terveznek létrehozni, ezekben kapnak majd helyet az elnökségi tagok, saját felelősségi körrel, amelyben jobban tetten érhető lesz, hogy ki milyen aktivitással, eredménnyel végzi a saját feladatát. Hogy én pontosan melyik bizottságban kapok majd helyet, az ma még többesélyes, de bármelyik is legyen az, igyekszem majd a lehető legtöbbet tenni azon a poszton.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!