Sport

2015.01.18. 19:25

Síugró vk - Stoch uralta a hazai légteret

Nem talált legyőzőre a lengyelek olimpiai bajnok síugrója Zakopaneban, Kamil Stoch nyerte a Világkupa újabb versenyét, majd óriási népünnepély kezdődött.

Nem talált legyőzőre a lengyelek olimpiai bajnok síugrója Zakopaneban, Kamil Stoch nyerte a Világkupa újabb versenyét, majd óriási népünnepély kezdődött.

Nagyjából huszonötezer őrjöngő lengyel ünnepelte a kedvencét miután hazai siker született a síugrók zakopanei Világ-kupa versenyén. Az olimpiai bajnok Kamil Stoch ugyanis mindkét sorozatban rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott: elsőre 134, másodszorra pedig 133 méterre repült, ami elég volt a győzelemhez. Tegyük hozzá rögtön, szoros küzdelemben. Az osztrákok kiválósága, Stefan Kraft jött be a második helyre, míg a dobogó harmadik fokára a német Severin Freund állhatott föl. A verseny színvonalát az is jól érzékelteti, hogy az első öt helyezett mindkétszer 130 méter fölötti ugrást produkált. A németek egyébként Severin Freund egyéni bronzérme mellett a csapatversenyt is megnyerték, megelőzve Ausztriát és Szlovéniát.

Zakopaneban nem volt zökkenőmentes ez a hétvége, elsősorban az időjárás miatt. A nagy szél ugyanis nem tette lehetővé a pénteki tréning és a szombati selejtező megrendezését, így vasárnap kissé hosszúra nyúlt a program. Ezt viszont a hazai drukkerek egy cseppet sem bánták, hiszen délután és a kora esti órákban Kamil Stoch győzelme után óriási népünnepély kezdődött a dél-lengyel városban.


A Síugró világkupa zakopanei versenyének a végeredménye:

  • Kamil Stoch (lengyel) 276.2,
  • Kraft Stefan (osztrák) 273.9,
  • Freund Severin (német) 267.1,
  • Prevc Peter (264.8),
  • Hayboeck Michael (osztrák) 260.6,
  • Fannemel Anders (norvég) 256.3.
  • Marosréti Ervin

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!