Sport

2015.01.24. 20:19

Aluinvent-DVTK: Ötven alatt tartották a Vasast

A DVTK-nak a második negyedben védekezése volt halványabb a kelleténél.

A DVTK-nak a második negyedben védekezése volt halványabb a kelleténél.

A női kosárlabda NB I/A 13. fordulójában, szombaton este az Aluinvent-DVTK az MKB Euroleasing Vasas csapatát fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. Az összecsapáson a hazaiaknál nem léphetett pályára a fiatal irányító, Horváth Bernadett, aki fogászati műtéten esett át a hét közepén, és ezért inkább pihentették, az amerikai Lindsay Allisonhoz hasonlóan, akinek a válla sérült meg a péntek esti edzésen. A vendégeknél Aho Nina maradt le a bajnokiról, ő a diákolimpiai országos döntőben kosarazott inkább, viszont Határ Bernadett itt volt, és kiemelkedett a mezőnyből, de a csak a csapatok bemutatásánál, ugyanis a 20 éves, 208 cm (!) magas center, miután elkezdődött a játék, nem igazán tudott center riválisa, Coulibaly fölé kerekedni. Ennek ellenére a meccset határozottság hiányában kezdő DVTK-val szemben a Vasas szerzett néhány akciógólt (3-4), de amikor felébredtek a fehér mezesek, pár percen belül helyére tették a fővárosiakat. A 8. percben már tíz pont volt a csapatok között (15-5), és negyedből hátralévő időszakban is a Diósgyőr volt a jobb, sokkal több lepattanót szereztek, és pontosabban is dobtak, mint ellenfelük (23-7).

A második játékrész elején meglehetősen levegősen védekezett a DVTK, a Vasas részéről ezt elsősorban Bajnóczi használta ki, aki szerzett pár pontot a sarokból. Persze nem csak ő, hanem csapattársai is rákaptak a jóra, így a játékrész közepén csak 11 pont volt a két csapat között (30-19), három perccel később pedig már csak tíz (36-26)... A 18. percben az addigi nyolcas rotációt eggyel feljebb nyomta López edző, aki egy 20 év alatti fiatalnak az első félidőben kötelezően szerepeltetendő szabályt szem előtt tartva, Dubei pihentetése érdekében Sikorát küldte pályára. Aztán a negyed vége ismét a hazaiaknak sikerült jobban, a sok faulttal játszó vendégekkel szemben több büntetőt is dobhattak a piros-fehérek (44-30).

Fordulás után

A térfélcserét követően a keményebb védekezéseknek (is) köszönhetően közel két perc kellett, míg megszületett a negyed első találta. Rasheed gólja indította be a hazai hengert: a 23. percben Coulibaly faultos kosarával húsz pont fölé kerültek (54-32), majd amikor három minutával később Rasheed bevágott egy triplát (64-36) vendég időkérés következett. Ez sem segített, Szécsi trojkája jelentette a következő fontos eseményt, ezzel harminc fölé került a DVTK (67-36), a negyed végén pedig már csak 1 pont hiányzott a támadásban lefagyott Vasas ellen a negyvenhez (75-36).

A befejező felvonásban nem kellett sokat várni a +40-re, Szabó P. középtávolija hozta ezt el (77-36). A vendégek teljesen alárendelt szerepet játszottak (85-38), és a 35. percben pályára lépett a tizedik hazai játékos is, a fiatal Arad személyében. Ő az utolsó percben eredményes is tudott lenni, a hajrában sok leindításos gólt szerzett csapattársai között, büntetőből.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – MKB Euroleasing Vasas

93-46 (23-7, 21-23, 29-6, 18-10)

Miskolc, 600 néző. V.: Jakab, Hervay, Csabai-Kaskökötő.


Aluinvent-DVTK: Czank (14/6), Bálint (2), Dubei (7/3), SZÉCSI (13/3), COULIBALY (17). Csere: Rasheed (10/6), Ciappina (14/9), SZABÓ P. (14), Sikora (-), Arad (2). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

MKB Euroleasing Vasas: Cymmer (6/6), Farkas F. (6), BAJNÓCZI (15/6), Bagi (5), Határ (5). Csere: Tóth T. (1), Bach (4), Solymosi (-), Szalay (2), Gocsmann (-), Müller (-), Wéber (2).

Vezetőedző: Krivacevic Dragoljub.


Kipontozódott: Határ a 31. percben.


Miguel del Jesús López Alonso: – Amit edzésen gyakorolunk, az napról napra egyre jobban megy. Mind védekezésben, mind támadásban voltak jó periódusaink.

Krivacevic Dragoljub: – Az első számú irányítónk nélkül játszottunk, aki diákolimpiai döntőn vett részt. És bár igaz, hogy fiatal csapat vagyunk, de ez nem lehet mindig mentség arra, hogy keveset vállalunk. Szerintem több van a játékosaimban, de azt is el kell ismerjem, hogy a Diósgyőr erősebb csapat nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!