Sport

2015.01.20. 12:19

Mezőkövesd Zsóry FC: Kenesei nem, Bajzát igen

Mezőkövesd - A mezőkövesdi focisták két hétre átköltöztek a város határában lévő Zsóry fürdőbe.

Mezőkövesd - A mezőkövesdi focisták két hétre átköltöztek a város határában lévő Zsóry fürdőbe.Az élvonalba pályázó együttes tagjai immáron harmadik hete tréningeznek Tóth László irányításával.

Minden rendben

– Az első két hetünk csendben és nyugalomban telt, rendkívüli eseményről, vagy sérülésről, betegségről nem tudok beszámolni – kezdte a szakvezető, majd így folytatta: – Elvégeztük a felméréseket, értékeltük az adatokat, aztán fokozatosan láttunk munkához, napról napra növeltük a terhelést. Mégis azt mondom, hogy az érdemi alapozás valójában most kezdődik. Annak érdekében, hogy valamennyi labdarúgónk kizárólag az erőgyűjtésre koncentráljon, átköltözünk a város határában lévő Zsóry fürdőbe, ahol mindent megkapunk, ami szem-szájnak ingere. Persze szurkolóink ne ijedjenek meg, akik minket akarnak látni, megtehetik, hiszen az edzésekre továbbra is saját stadionunkat használjuk.

A sárga-kékek első felkészülési találkozójukra kimozdulnak a matyóföldről, persze nem túl messzire, csak Diósgyőrig, ahol csütörtökön 14 órától mutatkoznak be és vonhatnak le részkövetkeztetéseket játékukból.

Keneseit sajnálja…

Az elmúlt hetekben és napokban repkedtek a nevek, óráról órára újabb és újabb „nagyágyúkat” hoztak hírbe a kövesdiekkel. Az egyik sztár Kenesei Krisztián volt, róla így vélekedett Tóth László:

– Nagyon szerettem volna vele dolgozni, ezért próbáltam kötelékünkbe csábítani. Krisztián azonban, elsősorban családi okok miatt, legnagyobb riválisunkat, a Vasast választotta. A gyereke Szombathelyen tanul, így könnyebben tud ingázni Budapest és a vasi megyeszékhely között.

A gólerős támadó, Bajzát Péter hétfőn délután érkezett meg Mezőkövesdre, így csak keddtől kapcsolódik a közös munkába.

– Személyében olyan mentalitású játékos került hozzánk, aki mentes mindenfajta viselkedési problémától – mondta Bajzátról a tréner. – Intelligens és kulturált labdarúgó, korábban dolgoztam vele Diósgyőrben, így jól ismerem és biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni. Azt várom tőle, hogy a tavaszi idényben góljaival segítse csapatunkat a minél jobb szereplésben.

A vezetőedző Bajzát társát, Gengeliczki Gergőt is szóba hozta. Róla annyit mondott, hogy már tavaly nyáron is szerették volna megszerezni, s most azért örülnek az érkezésének, mert a védőt hátsó alakzatuk több posztján is bevethetik.

– Erősítésként hoztuk őket és nem a kispadra, bár bérelt helye nálunk senkinek nincs és nem lesz – jelentette ki Tóth László.

ÉM-KT

Mezőkövesd Zsóry FC: jöttek, mentek

Távozott:

  • George Menougong (kameruni-magyar, támadó, ?),
  • Szántai Levente (kapus, Szeged 2011, végleg),
  • Nikola Pantovic (támadó, Ceglédi VSE, végleg),
  • Menyhért Ádám (védő, Újbuda FC, kölcsönbe),
  • Csató Martin (védő, FGSZ Siófok, végleg).

  • Érkezett:

  • Lukács Raymond (támadó, FC Bihor, végleg),
  • Dombó Dávid (kapus, SV Lafnitz, végleg),
  • ifj. Nyilas Elek (középpályás, Soroksár SC, kölcsönbe),
  • Dvorschák Gábor (védő, Szombathelyi Haladás, végleg),
  • Gengeliczki Gergő (védő, Nyíregyháza Spartacus FC, kölcsönbe),
  • Bajzát Péter (támadó, Nyíregyháza Spartacus FC, kölcsönbe),
  • Furár Róbert (támadó, Szarvasi FC, próbajátékon).

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!