Sport

2015.01.09. 12:39

Mezőcsát VSE: Sok a nyerő típusú játékosuk

Mezőcsát - Féltávnál a mezőcsátiak állnak az élen a megyei II. osztály Közép csoportjában.

Mezőcsát - Féltávnál a mezőcsátiak állnak az élen a megyei II. osztály Közép csoportjában.Legutóbb a 2010/2011-es szezonban volt tagja a megyei I. osztály mezőnyének a Mezőcsát VSE labdarúgócsapata, amelynek ebben az évadban esélye van arra, hogy ugyanide visszakerüljön – mivel 39 ponttal vezeti a megyei II. osztály Közép csoportjának táblázatát, a 37 pontos Mezőnagymihály, illetve az ősszel 31 egységet gyűjtő Tiszakeszi előtt.

– Még van tizenöt mérkőzés, de kétségtelen, hogy nem állunk rosszul – mondta a csátiak edzője, Szűcs Géza. – Az esélyünk megvan a feljebb lépésre, de a továbbiakat, a tavaszt befolyásolhatja az is, hogy miként igazolnak a riválisok, azt pedig remélem, hogy bennünket elkerülnek a sérülések. A városban és a régióban lévő focibarátok szeretnének még jobb meccseket, még jobb ellenfeleket látni, hogy ez végül így lesz-e, az nem csupán rajtunk múlik.

Nem lepte meg

A tréner röviden „szépnek” értékelte csapatának őszi teljesítményét, majd részletekbe is belement.

– A labdarúgásban jó ha vannak pozitív, nyerő típusú játékosok, nálunk szerencsére sok ilyen ember akad – tette hozzá Szűcs Géza. – Úgy gondolom, összességében mindenki hozta magát, azt, amit tud. Voltak olyanok, akik „vízhordók” voltak, az ilyen karakterrel megáldott futballisták nélkülözhetetlenek a gépezetben, és kellenek olyanok is, akik színezik a játékot, akkor működik valami, ha az arány megfelelő, nem lehet mindenki spíler… Aki járatos a megyei futballban és végignézi a névsorunkat, akkor láthatja, hogy több olyan játékosunk is van, akik NB-s osztályú múlttal rendelkeznek, illetve húzó emberek voltak korábban valamelyik megyei élcsapatban. Ugyan az évek szaladnak, és felmegy pár plusz kiló is, de azért ezek a fiúk rettentően tapasztaltak, ugyanúgy nyerni akarnak, mint tíz-tizenöt éve.

Ötven, tíz. Előbbi a rúgott, utóbbi a kapott gólok száma. Nem rossz…

– A rúgott gólok száma nem lepett meg, hiszen a csapat fele az előrefelé való játékban jó – folytatta Szűcs Géza, megjegyezve Jáger, Rontó, Pelyhe, Tarnóczi és Sipos nevét. – Ha valakinek nem ment, akkor ment másnak, rúgott más gólt… Igazából a védekező részt kellett megtalálni, akik hátul, hátrébb a labdaszerzésben besegítenek, akik ezt a megfelelő százalékban megoldják. A számok azt mutatják, ez is sikerült, hiszen két mérkőzésen kaptunk két-két gólt, hat találkozón egyet, míg hét összecsapáson nem került a kapunkba a labda.

Használható labdákat

Tizenkét győzelem mellett háromszor „csak” döntetlenre végeztek a csátiak, ezekről a meccsekről az alábbiakat mondta Szűcs Géza.

– Sajóvámos ellen gyengén ment a játék, megérdemelt volt a pontszerzésük. Voltam ott edző, ismerem őket, fegyelmezetten fociztak, emberfogókat állítottak a mieink mellé, nem engedtek bennünket kibontakozni, nem volt erre helyünk, attól függetlenül, hogy a vége felé kaptuk az egyenlítő gólt. Tiszakeszinek adtunk egy félidőnyi előnyt, negyvenöt percet követően vezettek 2-0-ra, de a második játékrészben már feljöttünk és még arra is volt sanszunk, hogy megfordítsuk az állást. Cserépfalu ellen sem voltunk a topon, jól játszottak ellenünk. Náluk is vannak tapasztalt emberek, vezetni tudtunk, ám ikszre hozták a mérkőzést. Jáger Andrást külön is szóba hoztuk, ugyanis 20 találata magáért beszél…

– Az egyik nyári igazolásunk ő volt, Vattáról jött át hozzánk – sorolta Szűcs Géza. – Érdemei elismerése mellett azt hozzá kell tenni, hogy többnyire használható labdákat kapott a többiektől, s ezekkel jól sáfárkodott.

Milyen lehet a második fél év? – kérdeztük még a csátiak edzőjétől.

– Egyelőre úgy néz ki, hogy együtt marad a csapat, mert eddig senki sem szólt, hogy elmenne. Egy-két védekező játékost tervezünk igazolni, aztán majd kiderül, hogy mire leszünk jók a bajnokság második részében. Persze még bárki beleszólhat a dolgok alakulásába, de ha reálisan nézzük, akkor a megszerzett pontok alapján azt lehet látni, hogy a dobogó le van osztva, igazából csak az kérdéses, hogy mi leszünk a bajnokok, Mezőnagymihály, vagy Tiszakeszi. Egyébként nyár óta vagyok én is Csáton, amellyel kapcsolatban előjön némi nosztalgia, hiszen 1985-ben itt voltam katona fél évig, s azt, az 1984/1985-ös szezont a harmadik helyen zártuk. Egy szó, mint száz, jó lenne a csapattal aranyérmet ünnepelni, aminek lenne sportértéke, és amire a csátiak büszkék lehetnének… – zárta Szűcs Géza.

ÉM-MI

A Mezőcsát VSE őszi gólszerzői

  • 20 gólos: Jáger András
  • 8 gólos: Rontó Róbert
  • 6 gólos: Paczók Károly
  • 5 gólos: Sipos József, Tarnóczi András
  • 3 gólos: Vasas Tamás
  • 1 gólos: Harsányi Csaba, Szilágyi Szabolcs
  • Öngól: Migyu Tamás (Sajószöged).

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!