Sport

2015.01.30. 13:40

Kádár Tamás: "Örökre diósgyőri lettem miattatok"

A Diósgyőri VTK-tól a lengyel Lech Poznan csapatához szerződött Kádár Tamás a Facebookon búcsúzott el a diósgyőri fanatikusoktól.

A Diósgyőri VTK-tól a lengyel Lech Poznan csapatához szerződött Kádár Tamás a Facebookon búcsúzott el a diósgyőri fanatikusoktól.

"Nehéz mit mondani ezekben a percekben, különösen akkor, ha nem a jövőről kérdeznek, hanem a múltról. A jövő csupa izgalom, kihívás, megoldandó feladat, célok, tervek. A múlt viszont rengeteg olyan dolog, ami mostantól csak emlék. A DVTK, a Diósgyőr, egyik pillanatról a másikra emlék lett, az egész csak pár aláíráson múlt. Amikor két éve ilyenkor Diósgyőrbe szerződtem semmi kötődésem nem volt a klubhoz, a városhoz. Tudtam, hogy sok szurkolója van a csapatnak, stabil az anyagi háttér, és azért őket választottam, mert ők bíztak leginkább bennem, ők akartak igazán. Elköteleztem magam a Diósgyőrhöz, de akkor fogalmam sem volt róla, hogy ez mit is jelent. Eltelt két év, és rengeteget tanultam. Megtanultam mit jelent a futball egy olyan városban, mint Miskolc, megtanultam mit jelent rajongani egy csapatért, mit jelent az, ha a szurkolók igazán szeretnek, és igazán mögötted állnak. Ezt hagyom most magam mögött, de mégis elviszem magammal. Akárhol leszek, akárhol játszom, mindig emlékezni fogok arra, amit Diósgyőrben kaptam. Nem csak a szépre emlékezem, nem voltak könnyű évek, sok nehézségem volt, összetűzések, viták, vélt és valós problémák, de valahogy mindig, mindent megoldottunk. Azt gondolom sikerült visszaadnom a klubnak a belém vetett hitet a pályán, és ezzel az átigazolással a pályán kívül is segítettem a klubot, végül mindenki megtalálta a számítását ebben a kapcsolatban. Köszönetet igazából több tízezer embernek és plusz egy embernek szeretnék mondani. Köszönöm a klub tulajdonosának, hogy bízott bennem, áldozott rám, és lehetővé tette, hogy Diósgyőrben futballozhassak, bár nem vagyok kapcsolatban vele, de tudom, hogy ez nélküle nem ment volna, és ezért hálás vagyok. A másik köszönetem azé a több tízezer emberé, akik közül személyesen csak pár százzal, ezerrel ismerjük egymást, akik ott voltak a lelátón, pénzt, energiát nem kímélve buzdítottak minket, akiktől rengeteget kaptam, rengeteget tanultam, és akiknek ezzel a köszönettel nem tudok visszaadni talán semmit. Köszönöm, hogy voltatok, köszönöm, hogy vagytok, soha nem felejtelek el benneteket! Veszprémben születtem, Zalaegerszegen és Newcastleben éltem eddig legtöbbet, de örökre diósgyőri lettem miattatok! Poznanba már egy új Kádár Tamás érkezik, egy olyan srác, aki sokkal erősebb, eltökéltebb , mint két évvel ezelőtt volt, és ez miattatok van így! Mostantól nem vagyok a Diósgyőr játékosa, de akármikor pályára lépek új csapatomban, vagy a válogatottban, mindig érezni fogom, hogy aki diósgyőri…"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!