Sport

2015.01.21. 12:39

Dobogóra vágyik a Zubogyi KSE

Zubogy - A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Kazincbarcika csoportját a Zubogy vezeti.

Zubogy - A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Kazincbarcika csoportját a Zubogy vezeti.Az Észak-borsodiak 23 pontot szereztek és csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a szendrőládiakat, akik egyébként egy találkozóval kevesebbet játszottak. Mivel a mezőnyt csak kilenc együttes alkotja, a pontvadászat szervezői nem a hagyományos mindenki játszik mindenkivel egyszer odahaza lebonyolítási formát választották, ami 16 meccset eredményezett volna, hanem háromszor mérkőznek meg egymással a csapatok, 24 forduló keretében.

Sorsolással

– Azért választották ezt a sajátos lebonyolítási formát, mert növelni akarták a meccsek számát – kezdte Gömöri Gábor, a Zubogy Községi Sportegyesület 32 éves elnöke, aki középpályásként is a csapat rendelkezésére állt. – Az elképzelést magam is jónak tartom, hiszen a tizenhat találkozó kevés, a három kör keretében viszont már mindenkire huszonnégy összecsapás jut, mert rájátszás nem lesz. Az persze igaz, hogy így a ráadás nem lesz oda-visszavágós, a plusz nyolc mérkőzés pályaválasztói jogát sorsolással állapították meg. A tél beálltáig a mezőny egyik fele tizenháromszor lépett fel, a másik csak tizenkétszer, ennek megfelelően lesznek olyan alakulatok, amelyekre tavasszal egy meccsel több vár. Ez csak papíron tűnik kissé bonyolultnak, a valóságban minden rendben van, s mire eljön a záróra, „kiegyenesedik” a táblázat.

A zubogyiak a rajt előtt úgy gondolták, hogy megkaparinthatják valamelyik dobogós helyet és ezen az őszi idény után sem módosítottak.

– Azért nem, mert a csoportban teljes a bizonytalanság – folytatta Gömöri Gábor. – Az elsőt, azaz minket, mindössze hat pont választ el a hatodik Hangonytól és az esetleges körbeverések következtében a végére átalakulhat az élboly. Az biztos, hogy az aranyéremért és a vele járó megyei II. osztályú tagságért nagy küzdelmet vívunk majd. Zubogy mindössze hatszáz lelkes település, így a második vonalban, ha úgy alakul, nehéz lesz helytállnunk. Több csapat, több utazás, több kiadás, s mivel mi csak 300-400 ezer forintos költségvetéssel dolgozunk, végső sikerünk mindjárt gondokat is okozna. A megyei kettes szerepléshez meg kellene dupláznunk a büdzsénket, ez pedig nehéz feladatot róna ránk.

Saját kocsikkal

A Zubogyi KSE egyedüli támogatója az önkormányzat: a községháza rendezi a klub fűtés- és áramszámláját, vízdíját. Cégek és vállalkozók nem állnak mögöttük, minimális pluszbevételüket a tagdíjak jelentik, így az egyesületnél mindenki társadalmi munkában dolgozik és ingyen játszik, az fel sem merül, hogy meccspénzt fizetnek. Idegenbe is saját kocsijaikkal utaznak, ennek költségét pedig a sofőrök „nyelik” le.

– Mi a szorgalmunkkal és a futballszeretetünkkel hívjuk fel magunkra a figyelmet – hangsúlyozta az elnök. – Alapozni is fogunk, a helyi általános iskola tornaszobájában a hosszútávfutó Tóth Tibor, akit mi erőnléti trénernek hívunk, lesz a segítségünkre, míg a szabadtéri munkát Fehér Tibor edzőnk irányításával végezzük el. Pályánk talaja jó, a gyepszőnyeg megfelelően karbantartott, fedett kispaddal is rendelkezünk és az öltözőépületünkre sem lehet panasz. Így a helyi játékosok és a környékbeli falvakból hozzánk járók egyaránt elégedettek, és keretünk tagjai alig várják a márciusi folytatást.

ÉM-KT

A Zubogyi KSE őszi gólszerzői

  • 24 gólos: Jóna János.
  • 5 gólos: Csóré Péter, Grebely Attila.
  • 4 gólos: Jóna Gyula, Konyha Balázs.
  • 2 gólos: Fehér Tibor, Kovács Gábor.
  • 1 gólos: Bányai Balázs, Elek Martin, Skover László, Gömöri Gábor.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!