Sport

2015.01.16. 12:25

Dél-Koreába igazolt a Vegyész RC kiválósága

Kazincbarcika - Szabó Dávid ajánlatot kapott Ázsiából, így ebben a bajnokságban már nem számíthatnak rá a barcikaiak.

Kazincbarcika - Szabó Dávid ajánlatot kapott Ázsiából, így ebben a bajnokságban már nem számíthatnak rá a barcikaiak.Dél-Koreában, az Asan Wooricard Hansae csapatában folytatja karrierjét Szabó Dávid, a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es röplabdacsapatának saját nevelésű átlója. A játékos két hónapos szerződést írt alá új együttesénél.

Nem változó cél

Szabó Dávid többéves légióskodás után tért vissza Kazincbarcikára 2014 nyarán, mivel súlyos Achilles-ínszakadása után nem kapott megfelelő ajánlatot külföldről. Idehaza sikeresen felépítette magát, és a jelek szerint jól döntött, amikor hazaszerződött, hiszen a dél-koreai megkeresés ezt támasztja alá. Új kenyér­adójánál alapemberként számítanak a 25 éves Szabóra.

– Kihagyhatatlan lehetőség ez a számomra, és ha nem érte volna meg szakmailag, akkor maradtam volna Kazincbarcikán – mondta Szabó Dávid. – Sok sikert kívánok a vegyészeseknek és szurkolóiknak a bajnokság hátralévő részére, és köszönöm nekik az eddigi munkát, támogatást.

Dudás András vezetőedző elmondta, hogy az univerzál távozása hatalmas érvágást jelent a csapat számára, ugyanakkor a cél nem változott: az első négyben kell zárni az alapszakaszt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!