Sport

2015.01.24. 11:59

Aluinvent-DVTK: Nyerni és szórakoztatni

Miskolc - A DVTK női kosárlabdacsapata szombaton a Vasast fogadja bajnoki meccsen.

Miskolc - A DVTK női kosárlabdacsapata szombaton a Vasast fogadja bajnoki meccsen.A női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 13. fordulójának keretében, szombaton 17.00-tól a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK az MKB-Euroleasing Vasas gárdáját fogadja. A piros-fehérek a legutóbbi bajnokin, hazai környezetben megnyerték az évad első rangadóját, a PEAC-Pécset győzték le. Ez a siker ahhoz kellett, hogy az érmes helyért zajló harcban versenyben maradjon a Diósgyőr, és az évad előtt kitűzött cél, a bajnoki döntőbe jutás elérésére esélye legyen. Ehhez az ilyen meccseket, mint amilyen a mostani, Vasas elleni találkozó, kötelezően meg kell nyerni, már csak azért is, mert az évadban még nyeretlen, utolsó helyezett együttes érkezik Miskolcra.

– Napról napra építjük a csapatot, a tervünk az, hogy látványos meccsen szolgáljuk ki a közönséget – mondta Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy a Vasas ellen, túl a győzelmen, van-e valamilyen plusz cél, például hogy a dobott pontok terén elérjék a 100-at, vagy a kapottak terén 50 alatt maradjanak, így válaszolt: – Minden meccs­re úgy érkeznek az ellenfelek, hogy le akarnak minket győzni, vélhetően a Vasas is reménykedik ebben, vagyis nem szabad őket lekezelni. A cél az, hogy minél eredményesebben valósítsuk meg azokat a feladatokat, amelyek fontosak lesznek számunkra a bajnokság során. Illetve az is szempont, hogy olyan játékot nyújtsunk, ami után a meccsre kilátogató drukkerek kellemes élményekkel indulhatnak haza.

A nyolcemberesről

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a múltheti győzelem során, a PEAC-Pécs ellen miért csak nyolcemberes rotációt alkalmazott, ami bár eredményes taktika volt, hiszen győzelemmel zárult a találkozó, de így Ciappinának és Szabó P.-nek csak a meccs nézése jutott.

– Van olyan, amit a nézők nem látnak, és talán nem is annyira érdekes, hiszen a lényeg mégis csak az, hogy milyen produkciókat nyújtunk a mérkőzéseken. De ettől az még egy nagyon fontos dolog, hogy hét közben milyen edzésmunkát tudunk végezni – fejtegette a diósgyőri szakvezető. – Nos, örömmel mondhatom, hogy az elmúlt időszakban napról napra egyre jobbat, és ehhez mindenki kell. Kell hozzá Ciappina és Szabó P. segítsége is. Az, hogy ők a PEAC ellen nem léptek pályára, az pillanatnyi, taktikai döntés volt, de ettől függetlenül a győzelemhez ők is hozzájárultak, nélkülük, az edzésmunkájuk nélkül nem sikerült volna legyőzni a PEAC-ot. Úgyhogy ez nem valamiféle büntetés volt, a meccs menete hozta úgy, hogy a megszokott nagy rotáció helyett egy szűkebbel dolgoztunk.

A szerkezetről

Azt a kérdést is feltettük a vezetőedzőnek, hogy a csapat jelenlegi szerkezetét mennyire tartja ideálisnak, és a kérdésfelvetésben utaltunk arra is, hogy a PEAC-meccs után a pécsiek edzője azt pedzegette, hogy Coulibaly játékára több faultot kellett volna befújniuk a játékvezetőnek, és ha ez így történt volna, akkor idő előtt elveszthette volna agresszív centerét a DVTK, ezzel pedig a győzelem elérése is nagy veszélyben lett volna.

– Két dolog jut erről eszembe: a csapat szerkezetéről szólva annyi, hogy van még egy külföldi helyünk, ami betölthető. A másik, hogy a PEAC-Pécs edzője, Zeljko Djokic nevét emlegetik, mint esetleges, leendő magyar szövetségi kapitányét. Ha ő lesz a befutó, és a spanyol Sancho Lyttle vagy a francia Isabelle Yacoubou ellen kell játszania a csapatának, aligha tudja elérni reklamálással, hogy ezek a centerek ne úgy menjenek a labdáért, ahogy szoktak. Szerintem ezeket a felvétéseket közös megbeszélésen kellene megvitatni, lefektetni az elveket, a faulthatárokat, hogy kitől mi várható el, de ezek olyan belső szakmai kérdések, amelyeket a kluboknak, a szövetségnek kell megoldaniuk, nem feltétlen a nagy nyilvánosság előtt.

ÉM-BCS


Játékosok meccsvárója

Szécsi Orsolya: – Lehetőségünk volt arra, hogy ezen a héten csak magunkkal foglalkozzunk. A Vasas elleni meccset kötelező hozni, és most csak a saját játékunkra kell koncentrálnunk. A múlt héten nekünk volt erős motivációnk a PEAC ellen, most a Vasasnak lehet ilyen. Sokat adott az egy héttel ezelőtti győzelem, a csapategység erősödött ezzel, jobban bízunk egymásban, előrébb járunk, mint októberben, most szerintem már ott tartunk, hogy egy egység vagyunk.


Szabó Petra: – Fiatal csapat a Vasas, reméljük, hogy jó meccset tudunk játszani ellenük, és látványos kosarakat szerezve tudjuk megnyerni a meccset. Ezúttal lehetőségünk lesz arra, hogy a saját figuráinkat gyakoroljuk. Legutóbb ugye nem játszottam, valószínűleg a Vasas ellen ez nem így lesz, igyekszem majd bizonyítani, hogy rám bízott feladatot meg tudom oldani.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!