Sport

2014.12.22. 08:42

Vegyész RC: Sima győzelemmel zárták az óesztendőt

Kazincbarcika - A pécsiek ellen játszott szombaton hazai pályán az élvonalbeli férfi barcikai röplabdacsapat.

Kazincbarcika - A pécsiek ellen játszott szombaton hazai pályán az élvonalbeli férfi barcikai röplabdacsapat.Félórás csúszással kezdődött az összecsapás, miután a két klub junior csapata kijátszotta előtte a maximális öt szettet és még be is kellett melegíteniük a felnőtteknek. 3-0 után 5-5 lett az állás az első játszma elején, az első technikai szünetet Szabó D. „pöcizése” jelentette (8-5), a pécsiek azonban ismét visszakapaszkodtak, sőt… (10-11). Ekkor feladásban, ütésekben mutattak pár szép momentumot a házigazdák, így a második szünetnél 16-14-re vezettek. Egy pont született még, amikor Mészáros Péter kért időt, s maradtak továbbra is a borsodiak nyakán (19-18). 22-19-hez érve ismét a baranyai mester osztotta meg észrevételeit játékosaival, de ezzel nem mentek semmire a vendégek, mert ugyan Antal hibázott, viszont ezután három szép hazai poénnal véget ért az első felvonás.

Frissítések

A második szett nagyjából ugyanúgy indult, mint a nyitó menet (4-3), majd a VRCK még a saját hibája után is képes volt pontra. Szabó D. olyan energiával nyitott, hogy a fogadóról máshová nem is mehetett a labda, csak a tetőszerkezet közé (8-3). A PTE újfent üldözte a pályaválasztót, Storzékat azonban Szabó D. csillapította le egy szélső támadással (12-8). Amikor Szabó M. centerben bebombázta a játékszert az ellenfél térfelére, 16-10-re ugrott az eredményjelző számlálója. Ismét elég volt egy pont Mészáros Péternek, hogy lássa, valami nem megy, miközben kollégája, Dudás András folytatta a frissítést, lehetőséget adva minden meccsre benevezettnek (21-11), kivéve a sérült Szántait. Teljesen elment a pécsiek kedve, hiszen még a tizenöt egységet sem tudták elérni a játszmában.

A harmadik felvonásra visszamentek Bokorék, a kezdők nagy része a pályára, a felek 4-4-gyel indítottak. Blázsovics mutatta meg magát, amelyre Szabó D. tett rá egy ászértékű nyitást. A PTE akart, és mert a Vegyész is hibázott, vezetni tudtak (9-10). A 13-13 azt jelezte, hogy amit tud, azt kiadná magából a dunántúli együttes, a második technikai idő 16-14-nél érkezett. A szoros állást egyrészt az okozta, hogy a házigazdánál kevés jó egyéni teljesítmény volt, az apránkénti előrehaladást azonban komolyan nem veszélyeztette semmi sem (20-17). A vendégek mestere még meglépte, amit meg kellett, de a Pécs nem kerülhette el a sorsát.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Vannet-PTE-PEAC

3:0 (20, 14, 20)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Vári, Pőcze.

Vegyész RC: Toronyai, Szabó D., Bokor, Kovács Z., Antal, Csányi. Csere: Dudás (liberó), Szabó M., Blázsovics, Csizmadia, Balázs, Surányi, Gulyás. Edző: Dudás András.

Vannet-PTE-PEAC: Portik, Storz, Dr. Horváth, Fodor, Kiss, Kovács R. Csere: Kaszás (liberó), Gyöngyösi Z. Edző: Mészáros Péter.

Dudás András: – Kellemes ünnepeket és sikeres új esztendőt kívánunk mindenkinek, mi ezt a mai mérkőzés eredményével szerettük volna örömtelivé tenni.

Mészáros Péter: – Jó meccset akartunk játszani, szerintem ez sikerült is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!