Sport

2014.12.11. 09:17

Ötösök: a négy negyedben és Erdélyi

A románok ellen Miskolcon játszotta második Világliga-összecsapását szerdán a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A románok ellen Miskolcon játszotta második Világliga-összecsapását szerdán a magyar férfi vízilabda-válogatott.Fiatal, még a 23 átlagéletkort sem elérő kerettel érkeztek a vendégek Miskolcra, hiszen egyrészt hiányzott két sérült kiválóságuk (Negrean és R. Georghescu), továbbá a nemzetközi kupasorozatban érdekelt Steaua Bukarest sem engedte el pólósait a válogatotthoz.

Taps és dübörgés

A lelátók már idejekorán megteltek a „Keményben”, de a szervezők több padot is elhelyeztek az uszodatérben, amelyeken fiatal, utánpótláskorú játékosok foglaltak helyet. Nagy taps, dübörgés, dudálás köszöntötte a bevonuló magyar együttest, amely egy kihagyott helyzettel kezdte a meccset. Varga D. mégis a mieinknek szerzett vezetést, majd Gergelyfi egyenlített. Remek bejátszás után Erdélyit hagyták tisztán a románok, akiknél Nicolae és Popoviciu is a kapufát találta telibe, miközben Angyal használt ki egy emberelőnyt (3-1). Újabb szép akciót követően Bátori volt eredményes, akit Hosnyánszky követett, és kilőtte a látogatók kapujának jobb oldalát. Olybá tűnt, ez a mérkőzés a könnyedebb kategóriába fog tartozni a magyar csapatnak, viszont ezután két román centertalálat is született, az elsőt Radu, a másodikat pedig Ianc vágta be Lévai mögé, a védők asszisztálása mellett.

A második negyed román blokkal kezdődött, aztán Nicolae előnyből helyezte be csapata negyedik gólját a magyar hálóba. Erdélyi vízre pattintott labdája nem talált célt, Lévai pedig jól mozdult Nicolae kísérletére. Technikai gondok miatt teljesen elsötétült az eredményjelző, ám Erdélyit ez nem zavarta (6-4). Varga D. „láthatatlan” szerelése ment élményszámba, a hetedik hazai találatot pedig ő jegyezte, egy „bal pipással”. Erdélyi keze nem remegett büntetőből, a válasz Antipáé volt. Hosnyánszky hat másodperccel a támadóidő lejárta előtt jegyezte a kilencedik magyar „dugót”, Gergelyfi is megmutatta magát, ám Vámos gyönyörű mozdulattal érte el a tizedik gólt. Ezen negyedben még Radu lőtt fölé, és Tic fogott egy löketet.

A harmadik játékrészre visszatért az élet az eredményjelzőbe, így már mindenki láthatta, ahogyan Erdélyi neve mellé újabb találatot írnak be. Ezt követően sokáig állták a sarat a védelmek, minden megmozdulásra megvolt a határozott válasz, és a kapusok is jó periódusba kerültek.

Első a válogatottban

A temperamentumos szerb nemzetiségű román tréner nagyon hajtotta az övéit, hiába, mert a magyar alakulat minden kezdeményezést csírájában fojtott el. A másik oldalon viszont sem Madarassal, sem Angyallal, sem Erdélyivel, sem Vámossal nem tudtak mit kezdeni a románok, akiket „nullára” hozott le a Benedek-társaság ebben a negyedben (15-6).

Az utolsó felvonásban Bátori rezegtette meg a hálót, aztán Mezei értékesítette a saját maga által kiharcolt fórt. Radu büntetőből csökkentette a hátrányt, és kapustársa kétszer is hárítani tudott vendéglátó-próbálkozást. A 18. magyar gól Manherczé volt, aki ezzel megszerezte élete első felnőtt válogatottbeli találatát. A negyedből hátralévő időben még hazai részről Bedő és Vámos, illetve románról Szabó, Ianc és Radu volt eredményes, a találkozóból hátralévő másfél percben azonban már egyik gárda sem tudott betalálni. A lefújás után megünnepelte Madarasékat a hálás miskolci közönség, akiknek sok izgulni valójuk nem akadt ezen este.

Ezzel a győzelemmel a csoportban ugyanúgy hat pontja van a magyar csapatnak, mint a görögnek, így minden valószínűség szerint (miként azzal előzetesen is kalkulálni lehetett) a két együttes közötti két meccsen, a január 20-i idegenbeli és az április 14-i itthoni csatán fog eldőlni, hogy melyikük kerül a jövő évi szuperdöntőbe.

-ÉM-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!