Sport

2014.12.19. 12:12

Komjádi Kupa: Jöhet a harmadik!

Miskolc - Bendes Viktor a Honvéd és a Vasas után az Miskolci VLC-vel is megnyerné a Komjádi Kupát.

Miskolc - Bendes Viktor a Honvéd és a Vasas után az Miskolci VLC-vel is megnyerné a Komjádi Kupát.Találós kérdés: ki az a játékos a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapatában, aki már két alkalommal megnyerte a Komjádi Kupát? A válasz: Bendes Viktor. 2012 decemberében akkori csapata, a Budapest Honvéd 13–10-re nyert a Ferencváros ellen, az első helyezett gárdának – a kapuson kívül – tagja volt a miskolciak másik két pólósa, Jakab László és Szilvasán Patrik is. Egy évvel ezelőtt Bendes Viktor a Vasas „ketrecét” őrizte a ZF Eger elleni fináléban, jól, mert alakulata 8–6-ra megverte a hevesieket. Mindkét esztendő azért is emlékezetes a hálóőrnek, mert ő lett a sorozat legjobb kapusa, megkapta a kétszeres olimpiai bajnok Bródy György emlékére alapított vándordíjat is.

– A legfontosabb cél vasárnap természetesen az lesz, hogy a csapat elhódítsa a kupát, az egyéni pluszmotivációm pedig az, hogy ha lehet, akkor újra megkapjam ezt a címet – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Bendes Viktor, aki a leírtakat annyiban kiegészítette, hogy a fővárosi piros-kékkel egy bronzérmet is begyűjtött 2011-ben. – A legjobb kapusnak járó trófeát 2008-ban alapították, és azóta senki sem tudta háromszor megkaparintani, én lehetnék az első, ráadásul három különböző klubbal. De mondom, ez csupán a második dolog a fontossági sorrendben.

Jelzésértékű lenne

A Komjádi Kupa elnyerésében tehát bőven van rutinja a miskolciak kapusának…

– Tuti receptet azért nem nagyon tudnék adni… – vágta rá erre Bendes Viktor. – Ugye bejöttek a szabálymódosítások, kisebb a labda, kisebb a játéktér, és egyel kevesebb pólós van a vízben, ami teljesen átformálta a játék képét, másként kell, kellett készülnöm nekem, kapusnak, illetve a mezőnyjátékosoknak is. Az egyik legfőbb szó a nyugalom, az utolsó másodpercig, hiszen ezen keretek között annak sincs olyan nagy jelentősége, ha az ellenfél három-négy góllal vezet a meccs közben, ami pár perc alatt simán visszahozható, ledolgozható, miután annyira pörgős a játék.

Mit jelentene, ha a Komjádi Kupa Miskolcra kerülne? – kérdeztük ezt is Bendes Viktortól?

– Jelzésértékű lenne… – nyilatkozta a 21 esztendős vízilabdázó. – A csapatból már sokunk pólózott az OB I-ben, ám különböző okok, főleg a kevés lehetőség miatt nem ott folytattuk, hanem elfogadtuk az OB I/B-s MVLC, Bach­ner András szakmai vezető invitálását. Amit az elmúlt hónapokban elértünk eredményben, az talán mutatja, hogy bár a másodosztályban vagyunk, semmit sem vettünk vissza a munkából, sőt még rá is tettünk. A bajnokságban veretlenül állunk a csoportban, szeretnénk az alapszakasz hátralévő találkozóit is megnyerni, aztán mindezt folytatni a rájátszásban, mert ez a klub nem erre a szintre való, hanem eggyel feljebb…

Méltó lesz a játék

A korosztályi korlát (az OB I-eseknél 21, a lejjebb szereplő csapatoknál 23 év a felső korhatár a Komjádi Kupában) miatt a keret három tagja, Török Viktor, Jakab Dániel és Hegedűs István csak a partról fog izgulni a többiekért.

– Minden Komjádi Kupa-megbeszélés előtt együtt vagyunk, velük, mert egy csapatot alkotunk, egy szerintem jó társaságot – tette hozzá Bendes Viktor. – Teljes erőből szurkolni fognak, úgy, mint azok a szülők, fiatalabb játékosok, akik eljöttek az Újpest elleni szerdai elődöntőre, és akik ott lesznek a Komjádiban is vasárnap. A hangulatra biztosan nem lesz panasz, és úgy gondolom, hogy a játék is méltó lesz egy fináléhoz.

A két döntős csapat a kezdés előtt kevéssel – a hagyományoknak megfelelően – megkoszorúzza majd Komjádi Béla mellszobrát az uszodánál.

ÉM-MI

Komjádi Kupa (vasárnap, Budapest, Komjádi uszoda)

  • A bronzéremért (17.00): Újpest VSE – Szeged
  • Döntő (18.30): FTC-Waterpolo – PannErgy-Miskolci VLC
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!