Sport

2014.12.28. 13:55

Évet zártak és választottak a birkózók

Felsőzsolca - Évzáró, egyben tisztújító közgyűlést tartott a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség.

Felsőzsolca - Évzáró, egyben tisztújító közgyűlést tartott a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség.A felsőzsolcai Pokolcsárda Étteremben összegyűlteket elsőként a levezető-elnök, dr. Mecser Tamás, a szervezet alelnöke, majd házigazdaként Rónai Kálmán, a megyei szövetség elnöke köszöntötte.

Az első napirendi pontot az egyesületek 2014-re vonatkozó szakmai beszámolói jelentették. A Szerencsi VSE képviselőjétől megtudhattuk azt is, hogy a városban jövő tavasszal egy szabadtéri edzőparkot építenek. A létesítmény Szerencs szülöttének, Görcsös József birkózó mesteredzőnek a nevét viseli majd.

A Tokodi Imréné főtitkár által beterjesztett pénzügyi-gazdasági beszámolót egyhangú szavazással fogadták el a jelenlevők.

A folytatásban – a szövetség támogatóinak jóvoltából – a klubokban kiemelkedő munkát végző edzők, sportvezetők, valamint a sportágat segítők jutalmat, illetve ajándékot vehettek át.

Egyhangú szavazással

A napirendi pontok befejezését a tisztújítás jelentette. A közgyűlés egyhangú szavazással, 5 éves időtartamra újra megválasztotta a szervezet elnökének Rónai Kálmánt. Ismét alelnöki megbízatást kapott a tagságtól dr. Mecser Tamás és Orbán Győző. Szintén alelnöknek választották meg Török Dezsőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökét, Szaniszló Jánost, a Kazincbarcikai Kormányhivatal vezetőjét és Orbán György üzletembert. A szervezet főtitkára a következő időszakban is Tokodi Imréné lesz. A Felügyelő Bizottságot Riz Gábor országgyűlési képviselő, a Fegyelmi Bizottságot dr. Szinay Attila helyettes-államtitkár, az Orvosi Bizottságot dr. Sipos Gyula főorvos, az Utánpótlás Bizottságot Repka Attila olimpiai bajnok, a DBC elnöke, az országos viszonylatban is példásan ténykedő Versenybírói Bizottságot Jászkai Imre veterán világbajnok, míg a Kegyeleti Bizottságot Csábrági Zsolt üzletember vezeti.

Kölcsönösen segítik egymást

Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) igazgatója felszólalásában elmondta, hogy a birkózósport ünnepi évet tudhat maga mögött. A sikeres nemzetközi szereplések mellett, a tavaly, az új sportágfejlesztési koncepció alapján útjára indított kormányzati sportági támogatásnak köszönhetően jelentősen megnőttek az anyagi források. A támogatás 60-65 százalékát az egyesületek kapták, mely óriási jelentőségű minden klubnál.

- Több edző, több versenyző, több felszerelés, több versenyzési lehetőség, még jobb eredmények – summázott a világbajnok sportvezető. – Ez a program nagyon jó, jó irányban haladunk! Ebben a vonatkozásban is szeretném megköszönni Rónai Kálmán barátom munkáját, aki 22 éve vezeti egyedülálló módon a megyei szövetséget és közel ennyi ideje alelnökként dolgozik az MBSZ-ben. Rá a nehezebb időkben és napjainkban is maximálisan számíthattunk.

- Minden évben rendezhettünk megyénkben országos bajnokságot, ami azt bizonyítja, hogy Budapesten is elismerik erőfeszítéseinket – reflektált az előtte elhangzottakra Rónai Kálmán, aki több mint két évtizede a Magyar Olimpiai Bizottságban is tevékenykedik. – Egyedüli versenyrendezőként nem kérünk nevezési díjat a kluboktól, ezzel is támogatva őket és közvetve az országos szövetséget. A sorozat 2015-ben sem szakad meg, hiszen április 24-én mi láthatjuk vendégül a szabadfogású kadett (ifjúsági) országos bajnokság női és férfi mezőnyét. Ezen kívül jövőre egy kétnapos, legalább négy ország sportolóit felvonultató nemzetközi gyermek korcsoportos viadalnak is szeretnénk otthont adni.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!