Sport

2014.12.15. 15:00

Edzőképzés, felkészülési versennyel színesítve

Tiszaújváros - A TVK-Mali Triatlon Klub a közelmúltban rendezte meg Tiszaújvárosban az évek óta hagyományos edzőtovábbképzésének aktuális felvonását, valamint a szokásos téli felkészülési versenyét.

Tiszaújváros - A TVK-Mali Triatlon Klub a közelmúltban rendezte meg Tiszaújvárosban az évek óta hagyományos edzőtovábbképzésének aktuális felvonását, valamint a szokásos téli felkészülési versenyét.

A házigazda klub, mint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiemelt utánpótlás-nevelő központja - a MOB-bal köttetett megállapodás szerint - különböző sportágfejlesztési programokat szervez a Tiszaújvárosi Sportcentrumban , melyekbe bekapcsolja elsősorban az utánpótlással foglalkozó egyesületeket. December 6-án, szombaton 6 klub, 120 versenyzője állt rajthoz, és mérte össze erejét úszás és futás sportágban, majd a két szám eredményének összesítésével alakultak ki a végső sorrendek. A verseny célja nem elsősorban az eredményesség volt, inkább az alapozó időszakban programot és felmérési lehetőséget biztosítani a résztvevő egyesületeknek. Érdekesség, hogy a felmérési lehetőséget a triatlon egyesületeken kívül a TVSE kajakosai is kihasználták, és bár "idegen" számokban versenyeztek, igazán tisztességesen helyt álltak. Az erőpróba végeztével a szervezők egy tál gulyásra vendégül látták az összes indulót és kísérőt.

A versenyhez kapcsolódva tartotta meg a Garden Panzióban és a Sportcentrumban a TVK-Mali Triatlon Klub a 2014-15-ös szezon első edzőképzését. A két napos programon, ahol a mozgástanulás, mozgáselemzés (dr. Szakály Zsolt), a játék szerepe a felkészülésben (dr. Konczos Csaba), és egy sikeres Ifjúsági olimpiai felkészülés elemzése (Lehmann Tibor) volt a téma, húsz, zömében utánpótlással foglalkozó szakember vett részt.

Mindkét rendezvényt 2015. februárjában folytatja a TVK-Mali TK.

A TVK-Mali TK dobogósai:

  • Újonc „A” -kcs., leány egyéni: 1. Lehmann Sára, 2. Bán Lilla, 3. Vágási Dorottya. Csapat: 1. Lehmann, Bán, Vágási. Fiú egyéni: 2. Kiss Marcell. Csapat: 1. Kiss, Hajdu, Fekete
  • Újonc „ B”-kcs., leány egyéni: 2. Putnóczki Réka. Csapat: 2. Putnóczki, Bodolai, Sánta Fiú egyéni: 1. Vágási Zoltán . Csapat: 2. Vágási, Szabolcsi, Sánta
  • Gyermek kcs., leány egyéni: 1. Kovács Anna, 3. Tóth Anna. Csapat: 1. Kovács, Tóth, Tóth Papp Fiú egyéni: 3. Berencsi Ádám
  • Serdülő kcs., leány egyéni: 1. Putnóczki Dorka, 2. Mátyus Lili, 3. Molnár Sára Fiú egyéni: 2. Orosz Gergő
  • Sprint táv (összevont kategória: ifjúsági, junior, felnőtt), nők: 1. Szabolcsi Fruzsina, 2. Zelovics Dóra, 3. Szegedi Sára. Férfiak: 2. Lehmann Bence, 3. Tóth Róbert.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!