Sport

2014.12.10. 13:11

DVTK vs. Újpest - Fantasztikus hangulat, az MLSZ büntetett

Több ezer néző, fergeteges szurkolás, látványos koreográfiák - ezek jellemezték a Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzést az NB I utolsó idei fordulójában, ám mindkét klubot 800-800 ezer forintra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség, sőt a korábbi DVTK - FTC meccs kapcsán 2 milliós büntetést szabtak ki a diósgyőriekre.

Több ezer néző, fergeteges szurkolás, látványos koreográfiák - ezek jellemezték a Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzést az NB I utolsó idei fordulójában, ám mindkét klubot 800-800 ezer forintra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség, sőt a korábbi DVTK - FTC meccs kapcsán 2 milliós büntetést szabtak ki a diósgyőriekre.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) december 9-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

NB I

Sándor György (Videoton FC) 1, Dos Santos Tavares Ianique (Videoton FC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kálnoki Kis Dávid (MTK), mert az 1. sz. asszisztens személyére sértő kifejezést használt és a kiállítás után a játékvezetőt hátulról meglökte, 2014. december 9. napjától kezdődően minden sporttevékenységtől három hónapra szóló eltiltást kapott.

A Fellebbviteli Bizottság a Diósgyőr – FTC mérkőzéssel kapcsolatban hozott I. fokú fegyelmi határozatot hatályon kívül helyezte és a FEB-et új eljárás lefolytatására kötelezte. Az új eljárás keretében a FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél sportszervezet, az ellenfél csapat játékosának és az MLSZ-nek a szidalmazása) és más nemzetet érintő, kirekesztő megnyilvánulása miatt 2.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Diósgyőr - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, rendezési hiányosság (pirotechnikai eszközök bevitele), szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet, az MLSZ és a játékvezető szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A bizottság figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A bizottság a Diósgyőr - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai és más sportszervezetek, valamint az MLSZ szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A FEB döntésekor figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A FEB Honvéd – Győr mérkőzéssel kapcsolatban a Győrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más sportszervezet szidalmazása) és politikai tartalmú kifejezés skandálása miatt 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Ligakupa

A FEB az FTC- Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) miatt 200.000 Ft, az Újpestet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai sportszervezet szidalmazása) miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Forrás: mlsz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!