Sport

2014.12.27. 12:53

Cigánd SE: Romániai edzővel kezdik az új évet

Popovits Pált nevezték ki a labdarúgó NB III-ban szereplő Cigánd SE vezetőedzőjének.

Popovits Pált nevezték ki a labdarúgó NB III-ban szereplő Cigánd SE vezetőedzőjének.

December 23-án eldőlt, hogy kivel vág neki a 2014/2015-ös szezon második felének a Cigánd SE labdarúgó csapata. Amint azt Terjék Sándor szakosztályvezető lapunknak elmondta: megállapodtak a 38 esztendős, nagyváradi születésű, A-licenccel rendelkező Popovits Pállal, akivel 2016. június 30-ig kötöttek szerződést.

A harmadik edző

A harmadosztály Keleti csoportjában jelenleg ötödik helyen álló együttes még Fogarasi Zoltánnal a kispadon kezdte az évadot, ám az ősz utolsó négy találkozóján – beugróként – már Vígh Ferenc irányította a csapatot.

– Köszönjük Vígh Ferenc segítőkész, áldozatos munkáját, az együtt töltött öt hetet, de a klubvezetés úgy döntött, hogy új edzővel kezdjük el a téli felkészülést – mondta az Észak-Magyarországnak a szakosztályvezető, aki hozzátette az alábbiakat is: – Popovits Pál szerintünk alkalmas a feladatra, arra, hogy a következő, 2015/2016-os bajnokságra egy ütőképes gárdát hozzon össze, felépítsen egy olyan fiatal, ambiciózus társaságot, amely esélyes lesz az aranyérem megszerzésére. Természetesen az idei szezon második felét sem akarjuk feladni, bízunk benne, hogy ott tudunk lenni a dobogóért folytatott harcban, hogy Popovits Pál összerázza a keretet, és kihozza belőle a maximumot.

Pályafutása

A cigándiak frissen kinevezett trénere játékosként megfordult a Vitorul Oradea (román II. osztály) az FC Olimpia Satu Mare (román I. osztály), a Gázszer FC (NB I), a Pécsi MFC (NB I), a Nyíregyháza Spartacus FC (NB II), a Békéscsaba (NB II), az SV Waldhof Mannheim (német II. osztály) és az El Masri (egyiptomi I. osztály) csapataiban, míg az elmúlt két esztendőt Gyulán töltötte szakvezetőként. A bodrogköziek január 12-én kezdik a felkészülést, két korábbi játékosuk, a középpályás Farkas Márton és a csatár Fekete Gábor nélkül, akiktől elköszöntek.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!