Sport

2014.12.05. 14:22

Cigánd SE: A régi? Vagy új érkezik?

Cigánd - Féltávnál az 5. helyen áll a Cigánd SE csapata a labdarúgó NB III Keleti csoportjában.

Cigánd - Féltávnál az 5. helyen áll a Cigánd SE csapata a labdarúgó NB III Keleti csoportjában.A bodrogköziek két vezetőedzőt is foglalkoztattak az őszi szezon folyamán: az évadot még Fogarasi Zoltánnal a kispadon kezdte el az együttes, akitől a klubvezetés október 21-én elköszönt, és a hátralévő összecsapásokon már Vígh Ferenc volt a megbízott szakvezető. Az első kérdés az volt Terjék Sándor szakosztályvezetőhöz, hogy a „beugró” tréner marad-e a posztján.

– Egyelőre nincs döntés ebben a kérdésben – mondta az Észak-Magyarországnak. – A jövő hét elejére kiderül, hogy vele, vagy más szakemberrel folytatjuk a közös munkát, hogy kivel kezdi majd el a csapat a téli felkészülést. Emiatt jelenleg azt sem tudjuk pontosan, hogy januárban melyik nap indul az alapozás, hiszen ennek kijelölése, az edzőmeccsek számának meghatározása mindig a vezetőedző feladata, akinek ebben teljes mértékben szabad keze van, senki sem szól bele.

Megfordulhatott volna

Mi vezetett ahhoz, hogy váltani kellett októberben? – vetettük fel ezt is Terjék Sándornak.

– Jól kezdtük a bajnokságot, a hetedik fordulóig, a Kisvárda elleni hazai mérkőzésig szinte minden tökéletesen működött, a teljesítmény eredménnyel is párosult. Aztán Tiszaújvárosban léptünk pályára, s azzal a meccsel egy rossz folyamat vette kezdetét, amelynek áldozatává vált Fogarasi Zoltán. Sajnos,a csapat nem ott állt, azon a helyen, ahol a klubvezetés szerette volna, amilyen célt előzetesen meghatározott, és ilyenkor a felelősség egyértelműen az edzőé. A 9. fordulóban a Putnok érkezett hozzánk, a csapat jól futballozott, nem túlzás, ha azt mondom, hogy lefociztuk a vendégeket, mégis kikaptunk 1-0-ra. Ott megfordulhatott volna minden, nem így történt, talán még a Jászberény elleni győzelem megmenthette volna a szakvezetőt, de csupán döntetlennel, egy-eggyel zártunk. Ezt követően történt az, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

Korábban szó volt arról, hogy a cigándiak a bajnoki címért kívánnak küzdeni, ám ez – ezzel együtt az NB II-es tagság – elúszni látszik.

– Valóban, a terveink között szerepelt az első három hely valamelyikének megszerzése, hogy szeretnénk beleszólni az első helyért folyó küzdelembe, annak ellenére, hogy két, nagyon erős csapat, a Kisvárda és a Kazincbarcika is kijelentette a szezon indulásakor, hogy bajnokságot kíván nyerni – tette hozzá Terjék Sándor. – Az esély elúszni látszódott az edzőváltás környékén, a 8-10. forduló között, ám a sansz Vígh Ferenc három győztes meccsével visszajött, de a negyediken, az utolsón, a hatvani vereséggel – én legalábbis így látom – kiiratkoztunk az aranyesélyesek sorából. Nyilván ennek tükrében fogja eldönteni a klub vezetősége, hogy milyen koncepcióval vágunk neki a tavasznak. Megyünk tovább ezen az úton, s meglátjuk, mi sül ki belőle úgy, hogy sem az edzőn, sem a csapaton nincs teher, vagy pedig rászánjuk a következő fél évet az építkezésre, hogy a következő bajnokságban megcélozhassuk az első helyet. Egyelőre az biztos, hogy lesznek távozóink a keretből.

Májusban elkezdik?

A cigándiak jó ideje „idegenbe” járnak a téli felkészülés alatt, miután nincs nagy műfüves edzőpályájuk.

– Helyben a rendelkezésünkre áll a füves center-, illetve az ugyancsak füves edzőpálya, egy kisméretű műfüves pálya, továbbá a tornacsarnok, ami sok mindenre lehetőséget nyújt – folytatta Terjék Sándor. – De: hiányzik az említett műfüves pálya, így az edzőmeccseinket ezúttal is idegenben fogjuk játszani, a munka egyéb részét, ha tudjuk, megoldjuk itthon. Természetesen ezt is a régi vagy az új vezetőedző fogja eldönteni, illetve beleszólhat az időjárás is. Egyébként tervben van egy ilyen pálya megépítése, a Magyar Labdarúgó Szövetségnél sikeresen pályáztunk, a beruházáshoz szükséges önerőt pedig a városi önkormányzat gyűjti össze. Májusban kellene hozzákezdeni, addigra, reméljük, sikerül az anyagi hátteret előteremteni. Lehetőségben, minőségben rengeteget jelentene, nem is beszélve arról, hogy időt és pénzt spórolnánk vele, hiszen nem kellene sehová sem utaznunk.

ÉM-MI

A tények

A cigándi gólszerzők:

  • 6 gólos: Tempfli Imre, Roszel Róbert.
  • 2 gólos: Katona György, Fekete Gábor.
  • 1 gólos: Ur László, Baksa Zoltán, Varga Zoltán, Varga Máté, Molnár Tamás, Szabó Roland.
  • Az NB III Keleti csoport őszi végeredménye

  • Putnok FC 14 12 - 2 38-11 36
  • Kisvárda 14 11 2 1 49-13 35
  • Kazincbarcikai FC 14 9 1 4 24-11 28
  • FC Hatvan 14 8 4 2 28-10 28
  • Cigánd SE 14 8 3 3 22-14 27
  • Bp. Honvéd tartalék 14 8 1 5 30-13 25
  • Termálfürdő Tiszaújváros 14 8 1 5 20-28 25
  • Jászberényi FC 14 5 4 5 25-28 19
  • Nyírbátor 14 5 3 6 27-27 18
  • DVSC tartalék 14 3 4 7 19-22 13
  • Felsőtárkány 14 3 3 8 23-39 12
  • Salgótarjáni BTC 14 3 2 9 21-32 11
  • Hajdúböszörmény 14 3 - 11 20-37 9
  • Veresegyház VSK 14 2 1 11 13-43 7
  • Gyöngyösi AK 14 1 3 10 8-39 6
  • Létavértes SC visszalépett

  • A Létavértes visszalépett, eredményeit az MLSZ törölte és a csapatot az utolsó helyre sorolta.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!